Titel: Motvindsskeppet

Författare: Jaan Kross

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Motvindsskeppet
Författare:Jaan Kross
ISBN:9789127055193
Vikt på bok:602 g
Utgivare:Natur & Kultur
Utgivningsdatum:19970415
Bokens kategorier: - Utländska berättare


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Motvindsskeppet är en både poetisk och brännande aktuell historisk roman om den självlärde optikern och instrumentmakaren Bernhard Schmidt (1879-1935). I centrum står, som så ofta hos Jaan Kross, en historisk gestalt med ett komplicerat förhållande till makt och överhet, och vars slutgiltiga öden blivit föremål för spekulationer.

Precis som Jaan Kross tidigare historiska skildringar bygger romanen på omfattande källforskning, och skulle kunna kallas en biografi i romanform. Bernhard Schmidt kom från Nargö, norr om Tallinn, och han visade redan som barn en makalös naturvetenskaplig begåvning och ett stort intresse för avancerade fysikaliska experiment. Under ett sådant experiment sprängde han i tidiga tonåren bort sin högra hand. Trots detta handikapp kom han att med egenhändigt uppfunna hjälpmedel, för observatorier slipa linser och speglar av en precision och klarhet som fick samtidens astronomer att häpna.

Översättning Ivo Iliste


Jaan Kross (1920–2007) anses vara Estlands främste prosaist i modern tid. Han utbildade sig till jurist, men debuterade som författare 1958 sedan han återkommit från åtta års deportation till Sibirien.

Av Jaan Kross har på svenska utgivits romanerna Kejsarens galning (1983), Professor Martens avresa (1986),Romanen om Rakvere (1988), Utgrävningar (1991), novellsamlingen Halleluja (1992) och romanen Motstånd (1993).Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Jaan Kross - Visa alla

Visa alla böcker av
Jaan KrossSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö