Titel: Lukt

Författare: Radhika Jha

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel:Lukt
Författare:Radhika Jha
ISBN:9789127082953
Vikt på bok:532 g
Utgivare:Natur & Kultur
Utgivningsdatum:20010910
Bokens kategorier:- Utländska berättare


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Lukt är en roman som skildrar utanförskap och rotlöshet i en samtida europeisk verklighet. Samtidigt beskriver boken en ung kvinnas försök att finna sin rätta identitet.

Leelas släkt stammar från Indien men lever i relativ välmåga i Kenya. I samband med faderns död splittras familjen. Leela hamnar hos släktingar i ett förortsgetto utanför Paris. Hon blir bokstavligen instängd i konventioner och regler och drivs slutligen ut på gatorna. Hennes tillvaro är osäker, hon har inga papper; inget arbetstillstånd, inget uppehållstillstånd och ingenstans att ta vägen. Hon lyckas hålla sig flytande, men hamnar i destruktiva relationer med män – hon betraktas hela tiden som en exotisk skönhet som inte får ställa krav.

Men hon har upptäckt att hon besitter en alldeles speciell förmåga – en mycket högt uppdriven känslighet för lukter. Det är en egenskap som på ytan är ganska oskyldig, ibland rent av bra att ha, men som gradvis tar över mer och mer av hennes personlighet. Till slut förföljs hon av sin egen lukt samtidigt som hon sjunker djupare och djupare i självförakt och fruktar för att hon helt har tappat kontrollen över sitt liv.

Lukt är en intensiv berättelse som kan läsas på flera plan. Språket är sensuellt och engagerande och Radhika Jha har hyllats som en förnyare av den samtida indiska romanen.

Översättning Britt Arenander


Radhika Jha är bosatt i Delhi. Hon har varit verksam som journalist med kultur, utbildning, miljöfrågor och ekonomi som specialitet. Hon har även varit aktiv inom utbildningsprojekt för barn som drabbats av terrorism. Denna bok är hennes skönlitterära debut.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö