Titel: Ekonomistyrning för konkurrenskraft

Författare: Fredrik Nilsson

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Ekonomistyrning för konkurrenskraft
Författare:Fredrik Nilsson
ISBN:9789147090112
Vikt på bok:522 g
Utgivare:Liber
Utgivningsdatum:20100409
Bokens kategorier: - Ekonomi
- Ekonomistyrning
- Konkurrens


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Att strategi är viktigt i dagens konkurrensintensiva samhälle är uppenbart för allt fler företag och offentliga verksamheter. Men inte hur ekonomistyrningen kan bli ett centralt verktyg för att utveckla de resurser som krävs för att konkurrera framgångsrikt.
Den här boken vill öka kunskapen om hur ekonomistyrningens utformning och användning påverkar chefers och medarbetares agerande och därmed organisationers konkurrenskraft. Boken bygger på övertygelsen att controllern bör få en allt viktigare roll i utvecklandet av de nya affärssystemen. Controllern har en nyckelposition när det gäller såväl att kommunicera ledningens strategi som att mobilisera medarbetarnas kunskaper och göra dem delaktiga i organisationens utveckling.

Läs mer
Författarna understryker behovet av en genomtänkt styrmix och ger en mängd praktiska exempel på strategisk ekonomistyrning samt på controllerns och affärssystemets roll i styrningens genomförande. Boken baseras på intervjuer i ett femtontal stora, komplexa organisationer, en omfattande genomgång av aktuell forskningslitteratur samt författarnas erfarenheter som forskare och konsulter.

Om författarna
Fredrik Nilsson tillträder i mars 2010 en professur i företagsekonomi, särskilt redovisning, vid Uppsala universitet. Han var tidigare professor i ekonomiska informationssystem, Linköpings universitet. Nils-Göran Olve är adjungerad professor i ekonomiska informationssystem, Uppsala universitet. Anders Parment är lektor vid Företagsekonomiska institutionen, Stockholms universitet.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Fredrik Nilsson - Visa alla

I rörelse av Fredrik Nilsson

I rörelse

Fredrik Nilsson
Nordic Academic Press
BokInbunden

Visa alla böcker av
Fredrik NilssonSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö