Titel: Språk och identitet i undervisning : inga konstigheter

Författare: Fritjof Sahlström

Ingår i serien: Språk och identitet i undervisning

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Språk och identitet i undervisning : inga konstigheter
Författare:Fritjof Sahlström
ISBN:9789147100927
Bokserie: Språk och identitet i undervisning
Vikt på bok:258 g
Utgivare:Liber
Utgivningsdatum:20130429
Bokens kategorier: - Pedagogik


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Språk och identitet i undervisning – inga konstigheter handlar om hur man i undervisning kan skapa förutsättningar för en inkluderande och språkstödande skola.

Läs mer
Författarna beskriver och ger exempel på hur lärande kan ske i elevers vardag i och utanför skolan. De visar hur lärare kan planera och genomföra undervisning på ett sådant sätt att alla elevers möjligheter till lärande blir så goda som möjligt.
Elevaktiva klassrum, där olikhet och mångfald får plats, är det eftersträvansvärda. I praktiken blir det dock ofta annorlunda. Det är stökigt och svårt att ge alla elever utrymme. Osäkerhet om vad man får och inte får säga om barns etnicitet och språk gör att man inte vågar utnyttja det elever vet och kan. I onödan, menar författarna.
Boken är baserad på flera års forskning om elever i åldrarna sex till tio och en ger både teoretiska och praktiska verktyg för att förstå hur undervisningen kan stöda elevers lärande om språk och identitet.
Språk och identitet i undervisning – inga konstigheter riktar sig framför allt till lärarstudenter och verksamma lärare.

Om författarna
Författarna är erkända experter på pedagogisk interaktion, språkdidaktik och undervisning i och om mångkultur. De har ett mångårigt forskningssamarbete i Finland bakom sig. Fritjof Sahlström är just nu verksam vid Institutionen för beteendevetenskaper vid Helsingfors universitet. Liselott Forsman, Michaela Pörn, Fredrik Rusk och Anna Slotte-Lüttge arbetar vid Pedagogiska fakulteten vid Åbo Akademi i Vasa. Ida Hummelstedt-Djedou är klasslärare i Esbo, Finland.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö