Titel: Att gå i pension är ingen barnlek

Författare: Ulla Holm

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Att gå i pension är ingen barnlek
Författare:Ulla Holm
ISBN:9789151847764
Höjd på bok:220 mm
Bredd på bok:140 mm
Bokens tjocklek:15 mm
Vikt på bok:333 g
Utgivare:Prisma
Utgivningsdatum:20060803
Bokens kategorier: - Psykologi
- Pensioner
- Omslagsfärg lila


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Pensioneringen är en av de sista stora förändringarna i livet; att ta sig igenom den hör till livsuppgifterna. Ulla Holm som är legitimerad psykolog, tar upp frågor om vad det ur ett psykologiskt perspektiv innebär att stå inför ett av livets stora förändringar och hur det påverkar vår identitet och självbild.

I likhet med andra övergångar i livet reagerar inte alla lika kraftigt eller på samma sätt. Det beror bl a på vad arbetet betytt och vad som finns i tillvaron utanför arbetet. Den som vantrivts på arbetet ser kanske fram emot pensioneringen som en befrielse. Den som mest sett arbetet som en försörjning, kanske ser pensioneringen som en möjlighet att intensifiera fritidsintressen och sörjer knappast sitt yrkesliv. Den som haft ett stort engagemang i arbetet möter obönhörligt uppgiften att lämna ett värdefullt skede och sammanhang i livet.
Hur man reagerar beror också på vem man är, vilka psykologiska behov som är viktiga och vilka sätt att hantera dessa behov som man utvecklat. Hur man än haft det, innebär att avsluta sitt yrkesliv alltid att lämna något och att orientera sig mot ett nytt sätt att leva och strukturera tillvaron.
Det är detta boken handlar om. Den baseras på dels forskning och teorier som berör pensionering, dels intervjuer med människor som ska gå eller redan har gått i pension. Genom deras berättelser konkretiseras och diskuteras de psykologiska mekanismer som forskningen behandlar. Inte minst framträder olika strategier, goda och mindre goda, för att handskas med förändringen.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Ulla Holm - Visa alla

Empati av Ulla Holm

Empati

Ulla Holm
Natur & Kultur
BokInbunden

Visa alla böcker av
Ulla HolmSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö