Titel: ad hoc rocks

Författare: Olof Sundström

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: ad hoc rocks
Författare:Olof Sundström
ISBN:9789151849102
Höjd på bok:232 mm
Bredd på bok:199 mm
Bokens tjocklek:17 mm
Vikt på bok:673 g
Utgivare:Prisma
Utgivningsdatum:20080311
Bokens kategorier: - Sport, motion och friluftsliv
- Klättring


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Att bestiga Seven Summits – det högsta berget på var och en av jordens sju kontinenter – är de flesta klättrares dröm. Många har försökt, få har lyckats.
I Ad hoc rocks berättar Martin Letzter och Olof Sundström – i text och bild – om hur de lyckades sätta nytt svenskt rekord och världsrekord i bergsklättring på samma gång.

Det kan väl inte vara så svårt att bestiga världens högsta berg? Och när man väl kommit upp kan man ju passa på att åka skidor ner för topparna – tänk vilka backar! Koncentrerar man sig inte för mycket på svårigheterna och löser problemen vartefter de dyker upp känns bergsbestigning alldeles möjlig – och den blir dessutom roligare.
Med den inställningen bestämde sig Martin Letzter och Olof Sundström för att satsa på att bli de första svenskarna som klarat Seven Summits.
Sommaren 2003 gav de sig iväg för att börja med berget Denali i Alaska. I januari 2007 skidade de ner från toppen av Carstensz pyramid på Nya Guinea och hade då klarat av topparna Denali i Nordamerika, Aconcagua i Sydamerika, Elbrus i Europa, Everest i Asien, Kilimanjaro i Afrika, Kosciuszko i Australien, Vinson i Antarktis och till sist Carstensz pyramid i Oceanien.
Det svenskarna gjorde som ingen annan lyckats med är att åka skidor ner för alla toppar som de bestigit.
I text och bild skildrar Martin Letzter och Olof Sundström sina expeditioner som gick från Antarktis stilla vita gnistrande iskyla till Oceaniens exploderande heta regnskogsgrönska.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö