Titel: Kluringen Hjalmar med liv och lust

Författare: Olof Christensson

Ingår i serien: Kluringen Hjalmar (Del: 1)

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel:Kluringen Hjalmar med liv och lust
Författare:Olof Christensson
ISBN:9789171320179
Bokserie:Kluringen Hjalmar : Del: 1
Höjd på bok:212 mm
Bredd på bok:133 mm
Bokens tjocklek:20 mm
Vikt på bok:280 g
Utgivare:Smålänningens Förlag
Utgivningsdatum:20160926
Bokens kategorier:- Svenska berättare
- Svensk skönlitteratur
- Landsbygdsskildringar


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Alla trogna Bäcka-Markus läsare kommer även att älska denna vår nya bok om Kluringen Hjalmar, även han en smålänning!Hjalmar är en kvicktänkt, levnadsglad och spjuveraktig torpare på tidigt nittonhundratal, född och uppvuxen på den småländska landsbygden. Han är lyckligt gift med sin godmodiga Lena som uppmuntrar sin Hjalmar med glada tillrop när han varskor henne om planerade stöllaty. I hushållet ingår också hunden Cita och katten Bumsan. Cita för sällskap och assistans i trängda lägen och Bumsan för sin sociala kompetens.

Hjalmar sätter glans på sin och andras tillvaro genom överraskande tilltag av skilda slag och han beskattar sjöar, åar, och bäckar på arter som tillför huset god och näringsrik kost. Hjalmar har emellertid lite svårt å veta va söm gäller ifråga om lagar och bestämmelser som angår en husbehovsfiskare.

Men Hjalmars lyra har många strängar. Han klurar till exempel ut ett bekvämt sätt att finna guld i grannskapets bäckar och han är makalös på att narra sina vänner den första april. Han oppfinner ett märkligt fiskedrag som han får patent på, vilket väcker avundsjuka hos en del, men som belönas av Lena med en köss. Vadslagning, som man alltid vinner, lär han ut. Pinsamt blev det när han i naket skick fick bärgas av fnittrande unga damer.Hjalmar hamnar i tingsrätten för olovligt fiske. Men väl förberedd som alltid klarar han sig med bravur och belönas av åhörarna med högljudd munterhet.Hjalmar är snäll, men snällheten har en gräns. Den som överträder snällgränsen bestraffas på det sätt som är Kluringens signum - förstås! Hur man på ett klokt sätt bestraffar och återupprättar den som fuskat under en pimpeltävling - det vet Hjalmar.

Med sina kunskaper och erfarenheter av fiske som bakgrund, har Hjalmar - med glimten i ögat - skapat ett eget LEXIKON som han nu frikostigt serverar.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö