Titel: Taizé

Författare: Olivier Clément

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Taizé
Författare:Olivier Clément
ISBN:9789171951984
Vikt på bok:141 g
Utgivare:Libris förlag
Utgivningsdatum:19980101
Bokens kategorier: - Religion


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

-- Jag levde i en radikalt ateistisk miljö och kastades mellan ångest och förundran. Jag var förundrad över att leva, att andas, att gå. Men jag kände ångest inför intigheten, att allt skulle mynna ut i ingenting.
 
Litet i taget började jag ana en mening. Jag anade att det inte bara fanns frågor, utan också svar. Så småningom samlades allt kring ett ansikte och ett ord -- Kristi ansikte och Kristi ord. Kristus är en person, en hemlig vän som lugnt lägger handen på vår axel i våra förtvivlade, ensamma stunder. En person med känningar i ett bråddjup med frigörande kärlek längst inne i tingens kärna.
 
Så beskriver Olivier Clément -- teolog och universitetslärare i Paris -- sitt sökande och upplever ett samband och ett samförstånd mellan sitt eget sökande och det som sker i Taizé som blivit en av författarens andliga hemorter.
 
Taizé -- att ge livet en mening är texter som är födda ur dialoger med människor författaren mött i Taizé. De handlar om Taizé-brödernas sökande och de unga besökarnas frågor. Osäkra inför framtiden frågar de: Har mitt liv fortfarande någon mening?
 
I en värld som präglas av en sorts verbal inflation erbjuder miljöer som Taizé dess raka motsats -- känslan av mysterium och ett inre ljus. Här finns tystnaden, bönen och vänskapen -- men också gemenskapen och festen. Och den odelade kyrkan blir återigen synlig.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö