Titel: Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen

Författare: Malin Aronsson

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen
Författare:Malin Aronsson
ISBN:9789173875363
Höjd på bok:206 mm
Bredd på bok:142 mm
Bokens tjocklek:17 mm
Vikt på bok:320 g
Utgivare:Libris förlag
Utgivningsdatum:20170823
Bokens kategorier: - Religion
- Personlig berättelse
- Frikyrka
- Uppväxt


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Hur är det egentligen att växa upp i en kristen familj och att vara en del av en frikyrka? Journalisten Malin Aronsson ger i sin debutbok Kristungen en unik inblick i svensk frikyrklig kultur och skriver varmt och humoristiskt om sin egen uppväxt. Om att vara stolt över sin tro och ha en Jesusknapp på skolväskan, men också skämmas lite över att den lånade semesterbåten från de nyfrälsta församlingsmedlemmarna har namnet Halleluja skrivet i stora blå bokstäver mitt på det vita skrovet.

Kristungen är också en personlig berättelse om hur det är att tro på någonting utanför sig själv. Hur gör man för att gå från sina föräldrars tro till en barnatro och till sist göra tron till sin egen? Vad är tro och vad är kultur? Vad är ens eget och vad är andras? Har du själv vuxit upp inom frikyrkan kommer du att känna igen dig, och har du inte det så kommer du att få en djupare förståelse för den kristna kulturen.

Stämningen på mina barnkalas är alltid på topp. Men så kommer vi till födelsedagssången och där är det som om mamma glömmer att vara vanlig mamma. Och blir en kristen lite konstig mamma.
- Vi gratulerar, vi gratulerar, sjunger min mamma och mina klasskompisar stämmer in. Sången låter precis likadan som när fröken leder den i skolan ända till den allra sista delen när mina klasskompisar tror att sången går:
- Å vi gratulerar, vi gratulerar.
Då sjunger min mamma glatt och utan att tänka:
- Å Gud dig välsigne och Gud dig välsigne.
För så har min mamma sjungit den där sången allt sedan hon var liten. Jag tror nästan att hon tror att sången går så. Men mina klasskompisar vet. Att så sjunger man bara hemma hos pingstvänner.

Ur boken

Malin Aronsson är journalist, uppskattad krönikör och programledare för intervjupodcasten Dagens människa. Kristungen är hennes debutbok.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Malin Aronsson - Visa alla

Kristungen av Malin Aronsson

Kristungen

Malin Aronsson
Libris förlag
BokPocket

Visa alla böcker av
Malin AronssonSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö