Titel: En 80-åring blickar framåt : nyfiket och lite ängsligt

Författare: Jan Andersson

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: En 80-åring blickar framåt : nyfiket och lite ängsligt
Författare:Jan Andersson
ISBN:9789175271408
Höjd på bok:297 mm
Bredd på bok:210 mm
Bokens tjocklek:22 mm
Vikt på bok:1050 g
Utgivare:Atremi AB
Utgivningsdatum:20160331
Bokens kategorier: - Memoarer och biografier


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Jan Andersson, som föddes 1936 i Stockholm, kommer från arbetarmiljö. De värderingar han där tidigt fick i sig har blivit bestående hos honom. Det speglas i bokens innehåll.
 Boken innehåller till mycket stor del personliga referat av vad andra har skrivit. Referaten är således inte skrivna med objektivitet som främsta ledstjärna. Utan Andersson återger framför allt sådant som han finner intressant och värdefullt och som ligger i linje med hans egna värderingar och uppfattningar. Om så inte är fallet redovisas detta i regel i en kommentar.
 På så sätt behandlas en mångfald olika frågor: mer breda som exempelvis religion, vårt ekonomiska system, arbete och sysselsättning, djupnande klyftor, den digitala teknologins utveckling, klimat och miljö och mer specifika som flyktingfrågan, skolfrågan, spricker EMU?, finns det även andra universa?, är vi ensamma i universum?
 Som bakomliggande och övergripande i det Andersson skriver kan sägas ligga två frågor:
Vad är av betydelse för människan och människans utveckling? – och här framhåller han den så kallade Förmågemodellen och
Vilket samhälle vill vi ha? – här betonar han önskvärdheten av att vi skaffar oss en attraktiv vision, provisorisk utopi eller samhällsideal att sträva mot.
Andersson har skrivit detta fortlöpande under några år. Bidragen är daterade och sammanförda i fem samlingar i kronologisk ordning; i boken kommer de dock i omvänd tidsföljd. Varje samling är försedd med en innehållsförteckning och någon form av läsanvisning. Ett tips kan vara att du ser på innehållsförteckningarna som ett smörgåsbord och tar för dig – och läser – det du tror du är intresserad av.
 De fem samlingarna föregås av ett avsnitt som är en slags summering av vad Andersson tycker och tror om olika frågor. Dessa är dock inte, som han själv säger, huggna i sten. Han kan alltså komma att ompröva dem. Detta kan ske antingen genom att han själv vid en förnyad prövning och samhällets utveckling kommer fram till en annan uppfattning, eller att andra överbevisar honom om att han har fel. En del av hans värderingar kan nog också verka provocerande för vissa. Boken bör därför kunna ge underlag till åtskilliga samtal och diskussioner.

Jan Andersson är utbildad civilingenjör inom lantmäteri. Han har dock aldrig arbetat inom Lantmäteriet eller annan förrättningsverksamhet. Utan han har till allra största delen befunnit sig i kommunal verksamhet med bostadsförsörjning, exploa­tering och fysisk planering som huvudsakliga verksamhetsområden. Den längsta yrkesverksamma tiden var han fastighetsdirektör i Linköpings kommun.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Jan Andersson - Visa alla

Diabolik av Jan Andersson

Diabolik

Jan Andersson
GML-förlag
BokHäftad

Visa alla böcker av
Jan AnderssonSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö