Titel: Fysisk aktivitet för alla : idéer & inspiration för ökad fysisk aktivitet & träning

Författare: Barbara A. Brehm

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Fysisk aktivitet för alla : idéer & inspiration för ökad fysisk aktivitet & träning
Författare:Barbara A. Brehm
ISBN:9789185433117
Höjd på bok:240 mm
Bredd på bok:170 mm
Bokens tjocklek:10 mm
Vikt på bok:320 g
Utgivare:SISU Idrottsböcker
Utgivningsdatum:20060104
Bokens kategorier: - Sport, motion och friluftsliv
- Fysisk träning
- Omslagsfärg grön


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Numera vet de flesta att det är nyttigt att röra sig. Att välja bort fysisk aktivitet är till och med ett stort hälsohot. Trots detta är det många som ändå har svårt att komma igång och hålla fast vid ett aktivt liv.

I Fysisk aktivitet för alla får du handfasta tips och råd om hur du kommer igång och blir kvar i de fysiskt aktivas värld. Fokus i boken är inriktat på hur aktivitetsledare inom breddidrott kan motivera deltagare, men som enskild motionär får du också många bra råd & tips.

Fysisk aktivitet för alla är mycket användbar för dig som är aktivitetsledare för bredd/motionsidrott. Den innehåller en stor mängd exempel från samtal med ledare och aktiva; bland annat vilka frågor oroliga nybörjare har.

Aktivt lyssnande är bättre än överdriven ”flåshurtighet
Vill du bli framgångsrik som aktivitetsledare handlar det mycket om att lyssna på dina utövare. Många aktivitetsledare är själva så uppfyllda av att ”älska sin aktivitetet” att de inte riktigt har förmåga att sätta sig in i en otränad nybörjares situation. Då kan det förstås lätt leda till att en sådan aktivitetsledare ”skrämmer iväg” nybörjare genom sitt sätt att vara.

Att bli lyssnad till och uppmärksammad som ny utövare av en fysisk aktivitet ger ofta väldigt positiv respons. Är du aktivitetsledare har du förstås fokus på att leda din aktivitet, men glöm inte vikten av ”den sociala biten”. I Fysisk aktivitet för alla får du dessutom hjälp att strukturera olika slags beteendeförändrings-nivåer som utövare kan befinna sig på. På så sätt kan du ge dem positiva och engagerande återkopplingar i relation till deras egen nivå.

Beteendeförändringar är besvärliga men möjliga
Trots de bästa intentioner och starkt initialt engagemang har de flesta av oss vid flera tillfällen misslyckats när vi försökt förändra vårt beteende i den ena eller andra riktningen. Det är helt enkelt inte så enkelt att göra beteendeförändringar – vanans makt är stark! Fysisk aktivitet för alla tar avstamp i den så kallade transteoretiska förändringsmodellen som Prochaska och DiClemente presenterade 1983. Den grundläggande tanken i denna modell är att timingen” är mycket viktig – dvs att rätt råd vid rätt tillfälle är avgörande. Modellen bygger också på att man tar många små steg i riktning mot en förändring istället för bara ett jättekliv.

UR INNEHÅLLET:

 • Skapa, förmedla & behålla inspirationen
 • Hur förändras beteende?
 • Omedelbar inspiration till fysisk aktivitet
 • Utveckla en ny vana
 • Främja positiva erfarenheter
 • Motivationsstrategier i grupper
 • Utveckla utbud och strategier


 • Se Pris/Lagersaldo
  (klicka ovan för pris + ev rabatter  Senaste profiluppdateringarna

  KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
  ALLA UPPDATERINGAR

  Nyligen publicerat

  PROVA EN LJUDBOK GRATIS
  (ingen bindningstid)

  Författare - Förnamn

  A
  B
  C
  D
  E
  F
  G
  H
  I
  J
  K
  L
  M
  N
  O
  P
  Q
  R
  S
  T
  U
  V
  W
  X
  Y
  Z
  Å
  Ä
  Ö