Titel: Bicicletas och Saltomortaler

Författare: Carl Öhlén

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel:Bicicletas och Saltomortaler
Författare:Carl Öhlén
ISBN:9789186193447
Höjd på bok:200 mm
Bredd på bok:135 mm
Bokens tjocklek:27 mm
Vikt på bok:571 g
Utgivare:Books on Demand
Utgivningsdatum:20090223
Bokens kategorier:- Svenska berättare
- Svensk skönlitteratur


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Bicicletas och Saltomortaler är den första delen i en romansvit i serien ”Civilisationens Kärna”. ”Bicicletas” (med brasiliansk stavning) betyder en cykel eller bakåtspark. ”Saltomortal” kan översättas med dödssprång. Boken är en dokumentär fiktion som beskriver tillståndet i världen med historiens största terrorangrepp och mordförsök på Gaia – vår levande planet. Med sofistikerade massförstörelsevapen som kemikalier, olja och avgaser har någon i det tysta redan utrotat tusentals livsformer. Romansviten tar oss på en resa genom denna globala verklighet och försöker ur ett historiskt och ekologiskt helhetsperspektiv hitta förövaren, stoppa massmorden och rädda Gaia.
Denna första deletapp på vår världsomsegling är förhoppningsvis en spännande, informativ och underhållande äventyrsresa från Sverige till Brasilien, två av författarens hemländer som representerar olika delar av Gaia. Från Amazonas och Pantanal som gör Brasilien till en Edens Lustgård men också snabbväxande megastäder till vårt nordliga paradis i Sverige med Europas sista vildmark och länge en modell för en ”tredje lagom väg”. Båda är integrerade i Gaia – vår gemensamma miljö och i globaliseringens marknadsyra – som båda är i kris. Den exponentiella tillväxtens kris med dödssprång och bakåtsparkar.
Kriminalromanens huvudpersoner och ”miljödetektiver”, Lisa Wallman och Patrik Carlson, arbetar på den fiktiva FN organisationen EcoGlobe med att leta efter de globala samband och det medvetande som krävs för att ändra utvecklingen till något vi kan kalla för ”hållbar”. På sin resa genom Brasilien så träffar de kollegan Carlos och tillsammans så får de uppleva det goda och det onda som är vår verklighet av idag. De hittar inga enda sanningar och enkla lösningar men de gör en innehållsrik och lärande upptäcktsresa resa genom Gaia och sig själva.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö