Titel: Panik i psykiatrin : exemplet rättspsykiatri

Författare: Bengt Sjöström

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Panik i psykiatrin : exemplet rättspsykiatri
Författare:Bengt Sjöström
ISBN:9789186980450
Höjd på bok:218 mm
Bredd på bok:145 mm
Bokens tjocklek:8 mm
Vikt på bok:228 g
Utgivare:Bokbox förlag
Utgivningsdatum:20090430
Bokens kategorier: - Psykologi
- Rättspsykiatri


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Panik i Psykiatrin: Exemplet: Rättspsykiatri tar sin utgångspunkt i 1960-talets inhysning av närmare 40 000 patienter i mentalvården. Under de senaste 40 åren har nästan 90 procent av platserna bantats bort. Denna anorexiakur har som komplikation haft både en intern panik och en extern mediepanik. Snart sagt varje våldsbrott i Sverige har förklarats med avhospitaliseringen.

I boken görs en annan analys genom att peka på att våldsbrott under ”den stora inlåsningen” var lika vanliga som nu. Först görs en närmast självbiografisk studie av mentalvården på 1960-talet. Därpå anförs två mord med åtföljande domar som skedde på S:ta Maria sjukhus 1968 och 1972. Psykiatriutredningen som togs av en nästan enhällig riksdag 1995 diskuteras liksom Sara Svenssons rättspsykiatriska diagnos i det riksbekanta Knutbydramat som kölhalades massmedialt 2004. Avslutningsvis förespråkas en avskaffning av svensk rättspsykiatri mot bakgrund av hur den utvecklats under 2000-talets första decennium.

Bengt Sjöström är universitetslektor och fil dr i medicinsk sociologi. Han har därtill mer än 40 års erfarenhet som leg. sjuksköt. i framförallt psykiatrisk vård.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö