Titel: Leonora och Tellus

Författare: Helen Johansson

Ingår i serien: Leonora

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Leonora och Tellus
Författare:Helen Johansson
ISBN:9789188439130
Bokserie: Leonora
Höjd på bok:207 mm
Bredd på bok:146 mm
Bokens tjocklek:15 mm
Vikt på bok:320 g
Utgivare:Bokförlaget Langenskiöld
Utgivningsdatum:20171015
Bokens kategorier: - Skönlitteratur barn och ungdom
- Rymden
- Leonora
- Sci-fi
- Kapitelbok
- Illustrationer


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

I den tredje, fristående delen i serien om Leonora så bär det av tillden blå planeten Tellus och det är bråttom! Rymdpiratskeppet Galilei flygermed högsta fart genom rymden. Leonora har fått ett konstigt meddelande på sinpratograf. Lövgren, en av rymdpiraterna som är på semester på sin hemplanetTellus, har råkat illa ut. Följ med när Leonora landar på vår planet och möterjordevarelserna!                      

Nu är tredje delenav berättelsen om rymdfickan Leonora här: Leonora och Tellus . En scifi-bladvändare för våra unga läsare. Just att den är skriven för barn och haren flicka som hjälte är unikt för sci-fi-genren.                     
  Berättelsen om Leonora och Tellus utspelar sig på vår planet, fast i framtiden, och den tarpå ett indirekt sätt upp teman som valet att anpassa sig eller stå upp förrätten att vara sig själv och att vara annorlunda. Om mobbning ochfrämlingsfientlighet.                      
  Den första boken iserien Leonora och Glasplaneten har tryckts upp i tusentals exemplar ochdelats ut som gåvobok till alla tredjeklassare i Göteborg (6 500 elever). Bokenblev efter att ha granskats av en jury med barnboksbibliotekarier m fl utvaldtill Årets gåvobok i Göteborg 2016.                      
  Den unga publikenkan känna igen sig i Leonora som är både modig och rädd. Hon är nyfiken ochäventyrslysten, vilket gör att hon lätt ramlar in i knepiga situationer. Menhon använder sig av sin fantasi och uppfinningsrikedom för att klara sig urkniporna. Hon är en handlingskraftig problemlösare som förstår att stå upp försig själv.                        

Böckerna är humoristiskt skrivna och har mångacliffhangers. Ett signum för Leonora-böckerna är kvaliteten.Texterna är välskrivna och grafiskt utformade för att underlätta läsning blandde yngsta. De är också vackert illustrerade nu med alla illustrationer ifärg. De inbundna böckerna pryder bokhyllorna.

 

Omförfattaren
Författaren tillboken är Helen Johansson som till vardags är dekormålare på Dramaten och sommottagit Saltkråkans och Astrid Lindgrens Näs skrivarstipendium 2013 för sindebutbok Leonora och Glasplaneten . Del 2 i serien kom ut förra hösten( Leonora och Osmo 2). Författaren planerar att ge ut totalt fem böcker i dennaserie.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Helen Johansson - Visa alla

Leonora och Eos av Helen Johansson

Leonora och Eos

Helen Johansson
Bokförlaget Langenskiöld
BokInbunden

Visa alla böcker av
Helen JohanssonSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö