Titel: De strandsatta

Författare: Niklas Elert

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: De strandsatta
Författare:Niklas Elert
ISBN:9789188533623
Vikt på bok:500 g
Utgivare:Bokförlaget Mormor
Utgivningsdatum:20190710
Bokens kategorier: - Skönlitteratur barn och ungdom
- Niklas
- Elert
- De
- Strandsatta
- Fantasy
- Måne
- Fullmåne


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Wande ser på utan att kunna göra någonting när hennes föräldrar dör. Hon är bara en flicka och oförmögen att stoppa mördarna som angriper familjens avlägsna gods. Under ljuset från den kalla höstmånen räddar hon det enda liv hon kan den natten: sin lillebrors. Han heter Yuvil och är ett spädbarn när massakern äger rum. Han växer upp och får höra berättelserna om hur Wande räddade honom och förde honom i säkerhet hos deras moster. Och hur hon sedan rymde, gav sig av på en resa utan slut genom Uviens myllrande länder. Han minns henne inte, men kan ändå sakna sin storasyster så mycket att det gör ont.

Syskonen växer upp i varsin del av världen Yuvil bland intri­gerna i den rika staten Cepryan, och Wande i dammet på »den stora världens« vägar. Wande vill ha hämnd på mördarna som förstörde hennes liv. Hennes försök att ta reda på vilka de är leder henne till Världens Tak, där en kvinna väntar på att få forma hennes hat till ett vapen. Yuvil vill gå i mammas och pappas fotspår och bli astroman­tiker: en vetenskapsman som studerar månen och stjärnorna med kikare om natten. Han tror sig komma sina föräldrar när­mare genom det, men just denna önskan får deras mördare att dyka upp igen. De kallar sig för »de strandsatta«, och de slåss för att skydda en annan värld.

När Wande får veta att Yuvil är i fara korsar hon en halv värld för att komma hem igen. Bror och syster förenas i kampen mot sina föräldrars mördare och för att sanningen ska komma fram. De gör det genom att rikta Yuvils stjärnkikare mot himlen, som deras föräldrar en gång gjorde och läsa budskapet som någon har lämnat på månens yta.

Niklas Elert är fil. dr. i nationalekonomi och verksam som forskare. Tidigare har han jobbat som ledarskribent, bland annat på Expressen. 2014 gav han ut fackboken Människoapans Utmaning Miljö, tillväxt och vår planets framtid (Timbro). Det bästa han vet är att färdas till magiska världar och att leka med sin familj.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Niklas Elert - Visa alla

Germania av Niklas Elert

Germania

Niklas Elert
Hydra Förlag
BokHäftad

Visa alla böcker av
Niklas ElertSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö