Titel: Men säg nåt om natten då

Författare: Nora Gomringer

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Men säg nåt om natten då
Författare:Nora Gomringer
ISBN:9789197811330
Utgivare:10tal bok
Utgivningsdatum:20110915
Bokens kategorier: - Lyrik
- Tysk lyrik i översättning


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Nora Gomringers ordtäta och spänstiga dikter har vitaliserat det tyska poesiklimatet. Hon är född 1980 i Neunkirchen och har blivit en av Tysklands mest omtyckta och prisbelönta performancepoeter. Men Gomringers poesi har en räckvidd som sträcker sig långt bortom scenkanten. Hennes explosiva framträdanden kan närmast beskrivas som små teaterstycken, och dikterna är fullmatade med lekfulla vändningar, överraskande perspektiv och litterärt självförtroende. För första gången finns nu Nora Gomringer i bokform på svenska.

Gomringer [blir då] samtidigt något av en modernare Szymborska uppblandad med en livsironisk och lite mer loopande Sonja Åkesson, alltsammans begåvat hoptråcklat av den översättande poeten Cecilia Hansson.
Kulturnytt

Ur enkelheten – vi kan kalla den skenbar eller något annat – utvinner Nora Gomringer rader av rätt stor skönhet […] Och ur det försåtliga lugnet utvinns invasioner av förbryllande styrka
Bernur

Varenda dikt är rytmiskt hamrande, orden och meningarna upprepas, snärjs in i varandra och knyts ihop enligt en dramatisk kurva, men samtidigt famnas världen och Gomringer står aldrig ensam, hon verkar i en tusenårig tradition [...] som hon självsäkert förvaltar.

Göteborgs-PostenSe Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö