Ariel Levy

Författaren Ariel Levy
Fakta, böcker och kuriosa.

Ariel Levy författare bild
Profilbild saknas för Ariel Levy.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Ariel Levy BokdataAriel Levy Biografi
Toppsäljare - Ariel Levy - Visa alla

När reglerna slutat gälla av Ariel Levy

När reglerna slutat gälla

När reglerna slutat gälla av Ariel Levy

När reglerna slutat gälla

The Rules Do Not Apply av Ariel Levy

The Rules Do Not Apply

The Rules Do Not Apply av Ariel Levy

The Rules Do Not ApplyAriel Levy biografi & produktioner

Ariel Levy är en amerikansk författare och journalist. Hon arbetar som reporter på The New Yorker magazine och har även skrivit de båda böckerna ”När reglerna slutat gälla” och ”Female Chauvinist Pigs: Women and the Rise of Raunch Culture”. Levys reportage, ofta från utländska reportageresor har publicerats i The Washington Post, The New Yorker, Vogue, Slate, and The New York Times och 2009 utsågs hon till en av de mest inflytelserika skribenterna av The Advocate.

Ariel Levys debuterade som författare med boken ”Female Chauvinist Pigs: Women and the Rise of Raunch Culture” 2005. Boken handlar om kvinnors syn på sig själva och om kvinnorna som numera bär Playboy-logotypen som ett tecken på att de vågar vara självständiga egentligen är det. Levy ställer frågan om de här kvinnorna istället inte gör narr av sig själva genom att börja agera som vissa män gör mot kvinnor, och behandla män som sexuella objekt med allt vad det innebär. Levy lever som öppet homosexuell och är mycket engagerad i feministiska frågor, jämställdhetsfrågor och är en hård kritiker mot porrindustrin.

”När reglerna slutar gälla” är Ariel Levys senaste bok och den är delvis skriven ur ett självbiografisk perspektiv. Bakgrunden till boken är den reportageresa i Mongoliet som kostade henne allt hon hade, hon förlorade barnet hon väntade, sin fru (som var alkoholist) och hela sin ekonomiska trygghet. I boken tar hon även upp sin uppväxt i judisk familj i Larchmont och hennes ständiga längtan bort för att upp leva något större. Ariel Levy har en komplex personlighet och i boken undersöker hon även hur den har format henne som person och människa.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Ariel Levy

Ariel Levy är en författare. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Ariel Levy använder är: Bok, E-Bok.

Böcker och andra digitala format från Ariel Levy hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 5 böcker från Ariel Levy i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Ariel Levy - Visa allaVisa alla böcker av
Ariel Levy

E-böcker av Ariel Levy

Visa alla e-böcker av Ariel Levy

Hitta fler författare som heter Ariel eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat