Börje Wennerström

Författaren Börje Wennerström
Fakta, böcker och kuriosa.

Börje Wennerström författare bild
Bild/porträtt: Börje Wennerström
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & Pocket Aktuella Ljudböcker Aktuella E-Böcker
Börje Wennerström Bokdata Börje Wennerström Biografi
Toppsäljare - Börje Wennerström - Visa alla

Professorns hemlighet : en saga ur 1700-talets Sverige av Börje Wennerström
Knektens pojk : en saga ur 1700-talets Sverige av Börje Wennerström
De fem konsterna : en litterär fiktion från då, nu och sedan av Börje Wennerström
Dimman : en skröna om kärlekens och konstens makt av Börje Wennerström
Familjeband : en saga ur 1700-talets Sverige av Börje Wennerström
Svart Iris av Börje Wennerström


Börje Wennerström biografi & produktioner

Börje Wennerström är född 1955 i Vasastan i Stockholm. Han har varit verksam hela sitt liv inom design i utställningsbranschen vilket tagit upp den mesta av tiden. I takt med att pensionen ryckte närmare har Wennerström dock mer renodlat sitt skrivande som alltid varit honom en trogen följeslagare och viktig del av hans liv. Att måla har också alltid varit ett stort intresse för Wennerström och det har genom åren blivit några utställningar både i Stockholm och i Sundbyberg. Numera är Börje Wennerström bosatt i Blackstad socken i Västerviks kommun där han ägnar sig åt att skriva, företrädesvis, historiska romaner.

Deltog sommaren 2018 på Smultronboda kulturkväll med föreläsning om sitt författande.
Deltog även på Tjust bokmässa 2018, både som utställare och föreläsare.

Bibliografi:

Berättelsen om Olof Petterssons liv och öde – 2017
Del 1 – DIMMAN. Del 2 – STADEN. Del 3 – VÄNSKAPEN.

2017 kom den första trilogin som kan kallas en skröna om kärlekens och konstens makt.
Kanske denna trilogi inte är rent historisk, men den utspelar sig i en fiktiv miljö som i mycket påminner om 1800-talets andra del. Olof – huvudpersonen – hamnar oförhappandes på en plats som inte alls den nutida som han är van vid och det verkar vara stört omöjligt att komma därifrån. Eftersom han i sitt tidigare liv livnärt sig som illustratör så lyckas han tjäna sitt uppehälle som konstnär och lider sällan brist på ekonomiska medel. Här lär han känna innevånarna i en värld som ser ganska annorlunda ut. Men även här har människorna sina vardagsproblem och intriger, skvaller är en viktig sak och Olofs kanske lite annorlunda sätt att se på saker och ting spär väl på det hela. Men Olof finner sig väl tillrätta, får vänner och fiender. Han till och med finner kärleken.

SKOGSRÅ – 2017

2017 utkom även den fristående romanen Skogsrå.
Även denna utspelar sig i en tid som påminner om 1800-talets andra hälft, även om det inte sägs rent ut vilka år. Kanske en del skulle klassa boken som fantasy eftersom den handlar just om ett skogsrå. Utgångspunkten var att denna mytologiska varelse alltid varit rätt otydligt beskriven och alltid ur människans synsätt. Författaren ville nu berätta ett skogsrås historia. Hur ser hon på mänskligheten? Hur uppfattar skogsrået sin egen tillvaro? Vilka är hennes drivkrafter och varför gör hon som hon gör? Vi får inte bara möta skogsrået – vi får även stifta bekantskap älvorna, Näcken och icke minst den väldiga Bäckahästen.

DE FEM KONSTERNA – 2018

De fem konsterna är en fristående roman med två parallella handlingar – en i nutid och en i 1800-talets Småland. De båda berättelserna vävs dock samman på ett naturligt sätt och det hela slutar en bit in i framtiden.
I nutiden får vi följa den 60-årige art directorn Bo Zetter och hans unga AD-assistent Anja i deras sökande i historien då de fått ett uppdrag att marknadsföra ett nytt museum som ska anläggas i en gammal herrgård i ett nedlagt gammalt bruk.
I den historiska delen är huvudpersonerna en ung gruvpojke och en äldre baronessa. Detta omaka pars vägar korsas av en händelse och de utvecklar en relation som inte alltid är helt rumsren.
På slutet går historien och nutiden ihop och mynnar så småningom ut i en epilog som utspelar sig år 2026.

BUREHOLMSSVITEN – 2018
Del 1 – KNEKTENS POJK. Del 2 – PROFESSORNS HEMLIGHET. Del 3 – FAMILJEBAND

Denna trilogi utspelar sig på 1700-talet. Det hela börjar år 1762 under en jordfästning där huvudpersonen begraver sin far. Nu är den 16-årige Joel både hem- och föräldralös och inte har han några funderingar på att stanna kvar i hembygden där han fått utstå mycket spott och spe på grund av sin enkla härkomst som son till den försupne knekten. Den fine professorn på Forsa gård har dock sett att pojken har ett osedvanligt läshuvud varför han har försökt lära gossen både det ena och det andra redan sedan länge. Men Joel blir sint på prästens överlägsenhet där de står vid faderns grav, så Joel beger i affekt sig söderöver för att söka sig ett annat och bättre liv. Han glömmer till och med att ta farväl av den fine professorn.
I böckerna om Joel får vi följa med på en resa – inte bara en geografisk, utan mer en själslig sådan. Bureholmssviten utspelar sig under en tid när klasskillnaderna var tydliga och när adeln var för mer än vanliga ofrälse. För en fattig knektson var framtiden oviss och det behövdes en hel del tur om livet skulle bli gott. Tur – eller är det så att det är upp till var och en att ta vara på de möjligheter som ligger där? Kanske man är tvungen att fånga tillfället när det grinar en i ansiktet.

SVART IRIS – 2018

En oäkta unge som dessutom är föräldralös kanske skul¬le må bäst av att få somna in samtidigt som modern. När ungen till råga på allt är en flicka så borde det vara en självklarhet. I alla fall år 1851 då denna berättelse tar sin början. Men nu visar det sig att flickungen är livs¬kraftig och pastorn har ingen lust att bli barnamördare, istället ser han sig genast om efter någon som är beredd att förbarma sig över den lilla med de ovanligt mörka ögonen och den svarta kalufsen. Vem som egentligen är far till ungen har aldrig kommit fram och det är föga tro¬ligt att någon skulle erkänna faderskapet frivilligt.

Svart Iris är ytterligare en historisk roman av Börje Wen¬nerström, den utspelar sig i en tid av förändring. De tek¬niska innovationerna utgör början till industrialismens tid och därtill har kvinnorna börjat organisera sig för att uppnå större rättigheter och ett mer jämställt samhälle, men det går långsamt i början. Nere i nordöstra Småland kanske man inte ser så mycket av detta ännu, men utvecklingen pyr under ytan. Samtidigt flyr fler och fler det gamla landet för att söka lyckan i Amerika – nödåren är svåra när de kom¬mer efter varandra – men det finns även hemvändare som redan lyckats i det nya landet och med sig har de affärsidéer som ligger i tiden.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Börje Wennerström

Börje Wennerström är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

Böcker och andra digitala format från Börje Wennerström hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 6 böcker från Börje Wennerström i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Börje Wennerström - Visa alla

Professorns hemlighet : en saga ur 1700-talets Sverige av Börje Wennerström

Professorns hemlighet : en saga ur 1700-talets Sverige

Börje Wennerström
Börje Wennerström
BokInbunden

Knektens pojk : en saga ur 1700-talets Sverige av Börje Wennerström

Knektens pojk : en saga ur 1700-talets Sverige

Börje Wennerström
Börje Wennerström
BokInbunden

De fem konsterna : en litterär fiktion från då, nu och sedan av Börje Wennerström

De fem konsterna : en litterär fiktion från då, nu och sedan

Börje Wennerström
Börje Wennerström
BokHäftad

Dimman : en skröna om kärlekens och konstens makt av Börje Wennerström

Dimman : en skröna om kärlekens och konstens makt

Börje Wennerström
Börje Wennerström
BokInbunden

Familjeband : en saga ur 1700-talets Sverige av Börje Wennerström

Familjeband : en saga ur 1700-talets Sverige

Börje Wennerström
Börje Wennerström
BokInbunden

Svart Iris av Börje Wennerström

Svart Iris

Börje Wennerström
Börje Wennerström
BokInbunden

Visa alla böcker av
Börje WennerströmHitta fler författare som heter Börje eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat