Claes-Göran Holmberg

Författaren Claes-Göran Holmberg
Fakta, böcker och kuriosa.

Claes-Göran Holmberg författare bild
Profilbild saknas för Claes-Göran Holmberg.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & Pocket Aktuella Ljudböcker Aktuella E-Böcker
Claes-Göran Holmberg Bokdata Claes-Göran Holmberg Biografi
Toppsäljare - Claes-Göran Holmberg - Visa alla

Crossroads : Möten med den samtida amerikanska litteraturen av Claes-Göran Holmberg

Crossroads : Möten med den samtida amerikanska litteraturen

I ordets smedja. Festskrift till Per Rydén av Claes-Göran Holmberg

I ordets smedja. Festskrift till Per Rydén

Epikanalys - - en introduktion av Claes-Göran Holmberg

Epikanalys - - en introduktionClaes-Göran Holmberg biografi & produktioner

Claes-Göran Holmberg har under lång tid arbetat på Lunds universitet som universitetslektor vid institutionen för litteraturvetenskap. Han han bland mycket annat varit undervisande och handlett blivande författare till olika slags böcker vid Lunds universitets författarskola. Som universitetslektor har Holmberg varit engagerad och uppskattad. Vid sidan om, och efter uppdragen på Lunds universitetet har många andra projekt pågått. Han har verkat som översättare och producerat ett stort antal böcker som har med ämnet litteratur att göra på olika sätt.

När Holmberg slutade sin tjänst på universitetet, startade han en personlig författarskola där han fortsatt hjälpa alla som önskar bli bättre i sitt skrivande. Där han han hjälpt skrivsugna personer med att bolla idéer, granska manus, titta på språket och mycket mer. De flesta av de böcker och skrifter Claes-Göran Holmberg själv skrivit har använts som undervisningslitteratur vid universiteten, främst vid grundutbildningarna i litteraturvetenskap och angränsande kurser. Vissa av Holmbergs publikationer har bestått av antologier, och ibland finns också medförfattare till böckerna. Ämnet som Holmberg skriver om är omfattande, eftersom många andra ämnesområden i samhället samverkar så tätt med litteraturvetenskapen.

Några av Holmbergs många boktitlar heter ”Epikanalys – en introduktion”, ”Lyrikanalys- en introduktion” och ”Filmanalys – en introduktion”, som alla lär ut grunderna i hur namnet i titeln ska förstås och analyseras. De vanligaste begreppen gås igenom och förklaras, och olika synvinklar inom ämnet redes ut. Böckerna är överskådliga och rör sig över en stor bredd i genrer och tid. Holmberg har skrivit essäer, som exempel kan nämnas ”Upprorets tradition” om ung litteratur. I boken ”Crossroads” har Holmberg sammanfattat 30 år av amerikansk litteratur. Utöver detta har Holmberg även producerat en lång rad vetenskapliga texter.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Claes-Göran Holmberg

Claes-Göran Holmberg är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

Böcker och andra digitala format från Claes-Göran Holmberg hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 3 böcker från Claes-Göran Holmberg i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Claes-Göran Holmberg - Visa allaVisa alla böcker av
Claes-Göran Holmberg


Hitta fler författare som heter Claes eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat