Dave Goulson

Författaren Dave Goulson
Fakta, böcker och kuriosa.

Dave Goulson författare bild
Profilbild saknas för Dave Goulson.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & Pocket Aktuella Ljudböcker Aktuella E-Böcker
Dave Goulson Bokdata Dave Goulson Biografi
Toppsäljare - Dave Goulson - Visa alla

Den vilda trädgården : det rika livet i en lagom tuktad täppa av Dave Goulson

Den vilda trädgården : det rika livet i en lagom tuktad täppa

Galen i insekter : En berättelse från min gård i Frankrike av Dave Goulson

Galen i insekter : En berättelse från min gård i Frankrike

Den stora humleresan av Dave Goulson

Den stora humleresan

Galen i humlor av Dave Goulson

Galen i humlor

Galen i insekter : en berättelse om småkrypens magiska värld av Dave Goulson

Galen i insekter : en berättelse om småkrypens magiska värld

Galen i humlor av Dave Goulson

Galen i humlorDave Goulson biografi & produktioner

Dave Goulson föddes 1965 i Storbritannien och är en forskare och professor i biologi vid University of Sussex. Hans främsta intresse och forskningsområden är ekologi och bevarandebiologi för olika humlearter. Han har därför skrivit ett par böcker om just insekter, varav några av dem har blivit översatta till svenska. Den första av dem som översattes till svenska är Galen i humlor (A Sting in the Tale) från 2013.

Goulson växte upp i den lilla byn Shropshire, men började sedan studera biologi vid det prestigefulla universitetet University of Oxford. Därifrån har han även sin doktorsexamen. Han har skrivit över 230 vetenskapliga artiklar inom olika biologiområden men också fem böcker, varav tre av dem har översatts till svenska. Hans första böcker heter Bumblebees: Their Behaviour and Ecology (2003) och Gardening for Bumblebees (2009), men dessa finns endast tillgängliga på engelska. Galen i humlor är Goulsons kärleksförklaring till humlor, och i den berättar han det mesta som kan tänkas vara värt att veta om det lilla djuret.

Boken därpå följer en liknande struktur som Galen i humlor och döptes därför till Galen i insekter (2014). Här berättar Goulson om hur han förvandlade en nergången gård i Frankrike till ett paradis för insekter. Kärleken till, och entusiasmen för, insekter av olika slag gör sig tydlig i båda böckerna. Den senaste boken som Goulson gav ut är Den stora humleresan (Bee Quest) från 2017, där han alltså återvänder till sitt favoritdjur att studera – humlan. Här väljer han främst att specificera sig på ovanliga humlesorter. Med dessa böcker har Goulson kommit att beskrivas som en av världens främsta humleexperter.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Dave Goulson

Dave Goulson är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna trädgård samt vilda djur. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

Böcker och andra digitala format från Dave Goulson hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 6 böcker från Dave Goulson i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Dave Goulson - Visa allaVisa alla böcker av
Dave Goulson


Hitta fler författare som heter Dave eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat