Fatemeh Khavari

Författaren Fatemeh Khavari
Fakta, böcker och kuriosa.

Fatemeh Khavari författare bild
Profilbild saknas för Fatemeh Khavari.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Fatemeh Khavari BokdataFatemeh Khavari Biografi
Toppsäljare - Fatemeh Khavari - Visa alla

Jag stannar till slutet av Fatemeh Khavari

Jag stannar till slutet

Jag stannar till slutet av Fatemeh Khavari

Jag stannar till slutetFatemeh Khavari biografi & produktioner

Fatemeh Khavari är 18 år och uppvuxen i Iran, men av afghanskt ursprung. Hon kom till Sverige 2015 med den stora flyktingvågen, och har känt ett enormt utanförskap trots att hon precis hade lämnat ett land av krig och misär. Fatemeh berättar om bristen på rättigheter för afghaner i Iran. Papperslösa fick inte utbilda sig, och hon hade ingen kunskap om hur omvärlden såg ut.

I jakt på svar på sina frågor började Fatemeh läsa böcker om afghansk historia på Stadsbiblioteket. Hon berättar att hon ville förstå varför det skulle vara ett brott att vara afghan. Hon ville förstå varför personer av afghanskt ursprung var på flykt, från början till nu. Efter att ha tagit reda på historia om sitt folk ville Fatemeh stoppa utvisningarna till Afghanistan. För att bilda en rörelse med samma vision startade hon organisationen Ung i Sverige, en organisation som strejkar mot utvisningarna av ungdomar till Afghanistan. Dessutom lyfter de frågan genom att ställa politiker mot väggen.

Idag arbetar Fatemeh hårt med organisationen Ung i Sverige samtidigt som hon är aktuell med sin biografi ”Jag stannar till slutet”. Fatemeh har belönats för sitt arbete med Martin Luther- priset 2018 och har fått stor mediauppmärksamhet. I biografin berättar hon om sin, och tusentals andra ungdomars gemensamma berättelse- det omänskliga förtrycket i hemlandet, flykten därifrån, och svårigheterna hon möts av i Sverige efter flykten. I berättelsen skildrar hon det förtryck och motstånd hon fått uppleva i Sverige, landet hon kom till för att starta ett nytt liv. Samtidigt utvisas afghanska ungdomar tillbaka till våldsamheterna dagligen.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Fatemeh Khavari

Fatemeh Khavari är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Fatemeh Khavari använder är: Bok, E-Bok.

Böcker och andra digitala format från Fatemeh Khavari hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 4 böcker från Fatemeh Khavari i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Fatemeh Khavari - Visa allaVisa alla böcker av
Fatemeh Khavari

Ljudböcker av Fatemeh Khavari

Visa alla ljudböcker av Fatemeh KhavariE-böcker av Fatemeh Khavari

Visa alla e-böcker av Fatemeh Khavari

Hitta fler författare som heter Fatemeh eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat