Håkan Holmberg

Författaren Håkan Holmberg
Fakta, böcker och kuriosa.

Håkan Holmberg författare bild
Profilbild saknas för Håkan Holmberg.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Håkan Holmberg BokdataHåkan Holmberg Biografi
Toppsäljare - Håkan Holmberg - Visa alla

Den farliga mångfalden : om Sverigedemokraternas världsbild av Håkan Holmberg

Den farliga mångfalden : om Sverigedemokraternas världsbild

Den farliga mångfalden : om Sverigedemokraternas världsbild av Håkan Holmberg

Den farliga mångfalden : om Sverigedemokraternas världsbild

Att läsa Karl Popper av Håkan Holmberg

Att läsa Karl Popper

Liberala pionjärer av Håkan Holmberg

Liberala pionjärerHåkan Holmberg biografi & produktioner

Håkan Holmberg föddes 1951 och bor i Uppsala. Han är journalist , filosofie doktor i historia och har varit riksdagsledamot för dåvarande Folkpartiet 1988- 1997. Holmberg är politisk chefredaktör på Uppsala Nya Tidning och han stöder Expo som är en antirasistisk stiftelse. Holmberg tar avstånd från antisemitism och var med och grundade Måndagsrörelsen. Han skriver ofta artiklar om rasism och har ansvar för ledaren på Uppsala Nya Tidning.

Holmberg är medförfattare till en rad böcker. Boken ”Man märker avsikten” publicerades år 2000. Författarna Holmberg och Anders Johnson kritiserar Sveriges television med anledning av en programserie ”Hundra svenska år”. Den handlar om 1900-talet i Sverige. Kritiken bestod i att författarna tyckte programmen endast beskrevs i socialdemokratisk anda och ingenting nämns om uppfinnare, företagare eller andra partier. Holmberg var också med och skrev boken ”Karl Staaff: fanförare, buffert och spottlåda- två titlar i en minnesbox”. Boken handlar om den liberale partiledaren som blev statsminister i början av 1900- talet. Holmberg skriver om Karl Staaffs liv som student i Uppsala.

”Tilliten i EU vid ett vägskäl” kom ut 2017. Holmberg och flera andra författare beskriver att det finns en minskande tillit mellan medlemsländerna i EU. 2018 kom boken ”Den farliga mångfalden: om Sverigedemokraternas världsbild”. Bengt Westerberg och Ingvar Carlsson har skrivit varsitt förord i boken. Holmberg analyserar Sverigedemokraterna och deras starka åsikter kring invandring. Han anser att Sverigedemokraterna har en dold agenda. Deras starka nationalistiska åsikter lindas in i de partiprogram som delas ut offentligt. Holmberg tar upp flera exempel på vad medlemmar i Sverigedemokraterna sagt som kan klassas som rasism och nationalism.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Håkan Holmberg

Håkan Holmberg är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna filosofi och idéhistoria, politik och debatt samt samhälle. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

Böcker och andra digitala format från Håkan Holmberg hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 4 böcker från Håkan Holmberg i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Håkan Holmberg - Visa allaVisa alla böcker av
Håkan Holmberg


Hitta fler författare som heter Håkan eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat