Hakan Nesser

Författaren Hakan Nesser
Fakta, böcker och kuriosa.

Hakan Nesser författare bild
Profilbild saknas för Hakan Nesser.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & Pocket Aktuella Ljudböcker Aktuella E-Böcker
Hakan Nesser Bokdata Hakan Nesser Biografi
Toppsäljare - Hakan Nesser - Visa alla

The Living and the Dead in Winsford av Hakan Nesser
The G File av Hakan Nesser


Hakan Nesser biografi & produktioner

Sven Håkan Nesser är en svensk författare och manusförfattare, som föddes i Kumla den 21 februari, 1950. Släktnamnet Nesser kommer ifrån fadern, Sven August Nesser och hans syskon. Håkan Nesser började studera på Uppsalas universitet efter gymnasiet i Hallsberg och läste flera kurser i humanistiska ämnen innan han började studera på Lärarhögskolan. 1974 blev han gymnasielärare i engelska och svenska och arbetade sedan som lärare på Tunabergsskolan i Uppsala fram till 1998, han blev då författare på heltid.

Håkan Nesser kom ut med sin första bok 1988, en kärleksroman, med titeln ”Koreografen”. Några år senare, 1993, kom hans första deckare ut, en bok som vann priset för årets bästa debutverk i genren. Denna bok blev den första boken i Maardamdekalogin som nu innehåller tio böcker. Håkan Nessers böcker har man blivit översatta till över 30 olika språk och man har sålt över 15 miljoner exemplar. Barbarottikvintetten är en till bokserie som Nesser har släppt och den första delen utkom 2006 med titeln ”Människa utan hund” och den sista delen ”Styckerskan från lilla Burma” 2012.

Håkan Nesser har släppt ett flertal böcker och han har fått många utmärkelser genom tiderna. Han var bland annat den första författaren som vann Svenska deckarackademins pris för bästa svenska kriminalroman, tre gånger. Han har även vunnit Palle Rosenkrantzpriset för bästa kriminalroman, en gång år 2007 och den andra gången 2014. Den senaste boken som Nesser har publicerat är ”De vänsterhäntas förening” som kom ut under sommaren 2018. I November samma år så förväntas en ny bok att publiceras, med titeln ”The Root of Evil”. Sammanlagt räknas det med att sex nya böcker kommer släppas under 2018.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Hakan Nesser

Hakan Nesser är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Engelska.

Böcker och andra digitala format från Hakan Nesser hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 2 böcker från Hakan Nesser i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Hakan Nesser - Visa alla

The Living and the Dead in Winsford av Hakan Nesser

The Living and the Dead in Winsford

Hakan Nesser
Pan Books Ltd
BokHäftad

The G File av Hakan Nesser

The G File

Hakan Nesser
Pan Books Ltd
BokPocket

Visa alla böcker av
Hakan NesserHitta fler författare som heter Hakan eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat