Hedi Fried

Författaren Hedi Fried
Fakta, böcker och kuriosa.

Hedi Fried författare bild
Profilbild saknas för Hedi Fried.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & Pocket Aktuella Ljudböcker Aktuella E-Böcker
Hedi Fried Bokdata Hedi Fried Biografi
Toppsäljare - Hedi Fried - Visa alla

Questions I Am Asked About the Holocaust av Hedi Fried


Hedi Fried biografi & produktioner

Hédi Fried är en författare som bland annat blivit känd för att vara en av överlevarna från förintelsen och koncentrationslägret i Auschwitz. Med hjälp av Röda Korset kom hon till Sverige år 1945 och började då ett nytt liv. Den stora omställning och livstragedi som detta har inneburit för henne har hon bearbetat bland annat genom att skriva flera böcker av självbiografisk karaktär.

Hédi Fried är inte bara författare utan även psykolog och med hjälp av sin utbildning och sina egna erfarenheter har hon hjälpt många att ta sig vidare efter stora livstrauman. Hédi har skrivit böckerna Skärvor av ett liv (1992), Livet tillbaka (1995), Ett tredje liv (2000) och Livets pendel (2003) vilka alla är skrivna utifrån hennes egna livserfarenheter. Hon har även startat och drivit ett projekt som kallas Café 84, ett ställe för överlevare från förintelsen att träffas och prata på. Förutom allt detta har hon även föreläst och medverkat i dokumentärfilmer, bland annat om främlingsfientlighet.

Hédi Fried, som är född 1924 i Ungern, är alltså en av de få överlevare som fortfarande är i livet och fortfarande kan berätta om den hemska historien. Detta är något hon tycker är väldigt viktigt att göra så att inte det förflutna ska glömmas bort och i värsta fall upprepa sig. Hédi menar att det finns vissa likheter med det politiska klimatet idag och hur det var i början av det hon upplevde som ung. Därför ägnar hon mycket av sin tid på att sprida kunskap om främlingsfientlighet och demokrati.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Hedi Fried

Hedi Fried är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Engelska.

För tillfället har vi samlat 1 böcker från Hedi Fried i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Hedi Fried - Visa alla

Questions I Am Asked About the Holocaust av Hedi Fried

Questions I Am Asked About the Holocaust

Hedi Fried
Faber & Faber
BokInbunden

Visa alla böcker av
Hedi FriedHitta fler författare som heter Hedi eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat