Helen Stommel Olsson

Författaren Helen Stommel Olsson
Fakta, böcker och kuriosa.

Helen Stommel Olsson författare bild
Profilbild saknas för Helen Stommel Olsson.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & Pocket Aktuella Ljudböcker Aktuella E-Böcker
Helen Stommel Olsson Bokdata Helen Stommel Olsson Biografi
Toppsäljare - Helen Stommel Olsson - Visa alla

Den nakna flickan av Helen Stommel Olsson

Den nakna flickan

Den nakna flickan av Helen Stommel Olsson

Den nakna flickan

Gangsterprinsessan av Helen Stommel Olsson

Gangsterprinsessan

Gangsterprinsessan av Helen Stommel Olsson

GangsterprinsessanHelen Stommel Olsson biografi & produktioner

Helen Strommel Olsson är en journalist, krönikör och copywriter från Göteborg som 2017 kom ut med sin debutroman ”Gangsterprinsessan”. Hon hade några år tidigare fått ett erbjudande att skriva boken om Sara. Förfrågan kom från en person som visste att hon jobbade som frilandsjournalist och dessutom var intresserad av sociala frågor och missbruk. Hon tvekade ett tag men kom till sist fram till att hon ville och vågade berätta historien om Sara.

Sara, som egentligen heter något annat, växte upp i Bergsjön som är en förort till Göteborg. Hon hade en mycket tuff uppväxt på många sätt då båda hennes föräldrar var missbrukare av alkohol, hasch och amfetamin. Redan som litet barn blev hon även misshandlad av sin våldsamma pappa. När Sara var 20 år var hon redan en ensamstående tvåbarnsmamma och hamnade själv i drogmissbruk. Det var hennes egna mamma som bjöd henne på amfetamin för första gången. Det slutade med att hon frivilligt lämnade ifrån sig barnen och för att de skulle få möjlighet till en bättre uppväxt än hennes.

Missbruket blev en inkörsport till tyngre kriminalitet och Sara blev med tiden en hårdnackad knarkkurir och människosmugglare. Hon jobbade för uppdragsgivare men var inte direkt kopplat till något gäng. Hon har spenderat tid i både danska och engelska fängelser och är dömd för människosmuggling. När svenska polisen tog henne sista gången var hon 30 år och dömdes till ett åtta år långt fängelsestraff. Detta blev vändningen för henne och början på ett nytt liv. Helen Stommel Olsson fångades av Saras kämparglöd och ovanliga livsöde. Med alla odds emot sig lyckades hon vända sitt liv och börja om på nytt.

Helen Stommel Olssons debutbok Gangsterprinsessan vann Stora ljudbokspriset 2018 i romanklassen.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Helen Stommel Olsson

Helen Stommel Olsson är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna memoarer och biografier samt svenska berättare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

Böcker och andra digitala format från Helen Stommel Olsson hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 6 böcker från Helen Stommel Olsson i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Helen Stommel Olsson - Visa allaVisa alla böcker av
Helen Stommel Olsson

Ljudböcker av Helen Stommel Olsson

Visa alla ljudböcker av Helen Stommel OlssonE-böcker av Helen Stommel Olsson

Visa alla e-böcker av Helen Stommel Olsson

Hitta fler författare som heter Helen eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat