Jan-Eric Boo

Författaren Jan-Eric Boo
Fakta, böcker och kuriosa.

Jan-Eric Boo författare bild
Bild/porträtt: Jan-Eric Boo
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Jan-Eric Boo BokdataJan-Eric Boo Biografi
Toppsäljare - Jan-Eric Boo - Visa alla

Allt har sitt pris av Jan-Eric Boo

Allt har sitt pris

Livet har sitt pris av Jan-Eric Boo

Livet har sitt pris

Allt har sitt pris av Jan-Eric Boo

Allt har sitt pris

Döden har sitt pris av Jan-Eric Boo

Döden har sitt pris

Livet har sitt pris av Jan-Eric Boo

Livet har sitt pris

Livet har sitt pris av Jan-Eric Boo

Livet har sitt prisJan-Eric Boo biografi & produktioner

Biografi:

Jan-Eric Boo, född 1950 i Hässleholm, har arbetat som polis i 37 år vid polisen i Malmö och Hässleholm. De sista 17 åren innan pensionering arbetade han vid länskriminalens underrättelseenhet i Skåne med den grövsta och den organiserade brottsligheten. Dessutom har Jan-Eric arbetat som civilpolis för såväl FN som EU på Balkan, såväl under som efter kriget. Hans böcker bygger fritt på upplevelser och erfarenheter från sitt yrkesverksamma liv. Skrivandet tog fart i samband med pensioneringen 2013 med boken Livet har sitt pris som handlar om poliserna Michael Lundell och Mirka Salo. En debut som bland annat uppmärksammades i tidningarna Norra Skåne och Skånska Dagbladet. Därefter följde en ettårig distansutbildning i romanskrivande för författarcoachen Ann Ljungberg.

I sitt författarskap beskriver Jan-Eric konsekvenser för såväl brottsoffer som brottslingar och dessutom hur poliser påverkas av sitt yrke och det samhälle som de är satta att upprätthålla lag och ordning i. Detta tema fortsätter i den andra polisromanen Döden har sitt pris, som färdigställdes under en vecka i London, Avancerad Romankurs, med Ann Ljungberg som coach.

Tredje boken Allt har sitt pris skrev Jan-Eric under hösten 2017 och färdigställde den under de första månaderna 2018 då han bosatte sig på Teneriffa för att skriva klart. Handlingen i boken har en mer politisk inriktning och skildrar ett samhälle som tenderar att slitas sönder av ytterligheter och där demokratiska värderingar går förlorade.

Jan-Eric är också medlem i Sveriges författarförbund och Författarcentrum Syd.

Förutom skrivandet är Jan-Eric Boo numera efter sin pensionering verksam som brottsofferstödjare inom Brottsofferjouren. Övrig tid ägnar han åt sin andra stora hobby, fotografering.

LIVET HAR SITT PRIS

Två unga flickors plötsliga död. En luttrad polis, Michael Lundell med en ung kollega, Mirka Salo, får i uppdrag att utreda huruvida det är självmord eller ej. Ganska snart hittar de kopplingar till människohandel och prostitution. Vidare leder spåren mot Balkan där Lundell arbetat som polis för FN under kriget. Detta har gett honom stora problem i privatlivet efter att ha suttit som gisslan hos Arkans Tigrar. Dessa traumatiska minnen gör sig nu påminda under utredningen av dödsfallen. Det leder till slut till problem för honom att skilja på privatlivet och tjänsten. En våldsam urladdning blir till slut resultatet och för Lundell väntar stora konsekvenser.

DÖDEN HAR SITT PRIS

Har terrorister slagit till mot järnvägen i Hässleholm? En våldsam explosion, en utbränd serbisk långtradare och en mördad chaufför. Detta är ingredienserna i den andra boken om poliserna Michael Lundell, Mirka Salo och deras kolleger på länskriminalen i Skåne. Spåren leder åter igen till Balkan. Samtidigt häktas en alkoholiserad före detta åkeriägare för mordet. Både Michael och Mirka tvivlar dock på att dom fått tag på rätt gärningsman och vid ett besök i Bosnien uppdagas en sanning som leder till oerhörda personliga konsekvenser för såväl Michael som Mirka. Döden har sitt pris!

ALLT HAR SITT PRIS

När chefen för gränspolisen i polisregion Syd skjuts ihjäl i Malmö och mördarna själva mördas strax därefter, kallas den pensionerade kriminalinspektören Michael Lundell åter in i tjänst. När motivet så småningom anas inser Lundell och kollegan Mirka Salo att de har att göra med något betydligt allvarligare än bara mord. Vem försöker dölja sanningen? Finns motivet i polishuset? När Almedalsveckan och det svenska riksdagsvalet närmar sig blir det en kamp mot klockan där rikets säkerhet i slutändan står på spel och krafterna bakom morden sakta framträder.

Allt har sitt pris är en thriller i polismiljö om vad som skulle kunna hända i ett samhälle där medborgarna tappar tron på politikernas förmåga att hantera samhällsproblemen.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Jan-Eric Boo

Jan-Eric Boo är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare, svenska berättare samt thrillers och spänning. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

Böcker och andra digitala format från Jan-Eric Boo hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 9 böcker från Jan-Eric Boo i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Jan-Eric Boo - Visa allaVisa alla böcker av
Jan-Eric Boo

Ljudböcker av Jan-Eric Boo

Visa alla ljudböcker av Jan-Eric BooE-böcker av Jan-Eric Boo

Visa alla e-böcker av Jan-Eric Boo

Hitta fler författare som heter Jan eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat