Jan Guillou

Författaren Jan Guillou
Fakta, böcker och kuriosa.

Jan Guillou författare bild
Profilbild saknas för Jan Guillou.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Jan Guillou BokdataJan Guillou Biografi
Toppsäljare - Jan Guillou - Visa alla

Riket vid vägens slut av Jan Guillou

Riket vid vägens slut

Tempelriddaren (arabiska) av Jan Guillou

Tempelriddaren (arabiska)

Dandy av Jan Guillou

Dandy

Brobyggarna av Jan Guillou

Brobyggarna

Dandy av Jan Guillou

Dandy

Ordets makt och vanmakt : mitt skrivande liv av Jan Guillou

Ordets makt och vanmakt : mitt skrivande livJan Guillou biografi & produktioner

Jan Guillou är en svensk journalist och författare. Guilliou är mest känd för böckerna om korsriddaren Arn Magnusson, den självbiografiska romanen Ondskan och kriminalromanerna om underofficeren Hamilton. Gilliou äger också Piratförlaget som är ett av Sveriges största bokförlag. Piratförlaget äger Guilliou tillsammans med sin fru, förläggaren Ann-Marie Skarp, och författarkollegan Liza Marklund. Jan Guillou är även kolumnist och skriver främst för Aftonbladet.

Jan Guillou är även känd för avslöjanden han och kollegan Peter Bratt gjorde på 1970-talet. Guillou och Bratt avslöjade att det fanns en hemlig organisation inom underrättelsetjänsten i Sverige som riksdagen inte hade någon kännedom om. För arbetet som ledde fram till avslöjandet fick han och kollegan avtjäna fängelsestraff för spioneri. Guillou stora genombrott bestod i den självbiografiska romanen Ondskan, där Guillou beskriver skolgången på internatskolan Solbacka genom alter egot Erik Ponti. Skoltiden innehöll mycket våld och kamratuppfostran, så kallad pennalism. Boken har varit en viktig faktor i debatten kring internatskolors vara eller icke vara i Sverige.

I de totalt tretton böckerna om Hamilton får vi följa med underrättelseofficeren Carl Hamilton på händelserika uppdrag. Även karaktären Hamilton är inspirerad av Guillou själv. I den kritikerrosade romantrilogin om Arn följer vi tempelriddaren Arn Magnussons fartfyllda korståg för kristendomen, hela vägen till Jerusalem. Jan Guillous senaste romansvit heter Det stora århundradet och behandlar hela 1900-talets historia. Den senaste romanen i sviten heter 1968 och är från år 2017. I boken får vi följa med till det politiskt laddade året 1968, som bland annat innehöll demonstrationer mot kriget i Vietnam.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Jan Guillou

Jan Guillou är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare, essäer, kulturhistoria och allmän humaniora samt litteraturvetenskap. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Jan Guillou använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok, Marknadsföringsmaterial, Tidskrift, Övrigt.

Böcker och andra digitala format från Jan Guillou hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 276 böcker från Jan Guillou i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:Böcker av Jan Guillou - Visa alla

Dandy av Jan Guillou

Dandy

Jan Guillou
Pocketförlaget
BokPocket

Dandy av Jan Guillou

Dandy

Jan Guillou
Pocketförlaget
BokExcessVisa alla böcker av
Jan Guillou

Ljudböcker av Jan Guillou

Visa alla ljudböcker av Jan GuillouE-böcker av Jan Guillou

Visa alla e-böcker av Jan Guillou

Hitta fler författare som heter Jan eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat