Jenny Neikell

Författaren Jenny Neikell
Fakta, böcker och kuriosa.

Jenny Neikell författare bild
Profilbild saknas för Jenny Neikell.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & Pocket Aktuella Ljudböcker Aktuella E-Böcker
Jenny Neikell Bokdata Jenny Neikell Biografi
Toppsäljare - Jenny Neikell - Visa alla

Stora boken om fermentering : fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier av Jenny Neikell

Stora boken om fermentering : fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier

Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier av Jenny Neikell

Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier

Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterier av Jenny Neikell

Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterierJenny Neikell biografi & produktioner

Jenny Neikell har ett företag som heter Surtantens syrade sen 2013, där tillverkas mjölksyrade grönsaker som också är ekologiska. Därefter säljer hon detta till butiker och restauranger. Detta kallas fermentering och är just nu väldigt trendigt och det forskas mycket kring hälsovinsterna av att äta sådan kost. Jenny Neikell skriver böcker om ämnet, föreläser och har workshops. Hon har en bakgrund som folkhälsovetare och projektledare.

Jenny Neikell ville dela med sig av recept och kunskap kring fermentering och har därför skrivit böcker om detta. Boken ” Fermentera: Mat med jäst och mögel” kom ut 2016. Fermentering är en gammal konserveringsmetod som genom denna bok får ett uppsving. Några exempel på fermenterade livsmedel som funnits länge är blåmögelost, smör och kaffe. I boken får man lära sig att fermentera genom att använda jäst- och mögelsvampar. Man kan göra egen ost och eget smör till exempel. Det finns också några spännande recept på indiska maträtter som dosas och koreanska kimchi.

Boken ”Fermentera 2.0: grönt med goda bakterier” kom ut 2018. Jenny Neikell ger ut fler recept på fermenterade produkter. Läsaren får lära sig om hur man gör rotfruktssallad och olika varianter av surkål. Man får också recept på goda såser och chutneys. Boken uppmanar läsaren att gå ut i naturen och ta tillvara växter och även till att ha sitt eget grönsaksland. Fermenterade produkter är väldigt nyttigt, människan behöver ett visst mått av bakterier. Detta har man egentligen vetat i alla tider. Genom Jenny Neikells böcker väcker vi upp gammal kunskap.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Jenny Neikell

Jenny Neikell är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 3 böcker från Jenny Neikell i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Jenny Neikell - Visa allaVisa alla böcker av
Jenny Neikell


Hitta fler författare som heter Jenny eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat