Jonas Hassen Khemiri

Författaren Jonas Hassen Khemiri
Fakta, böcker och kuriosa.

Jonas Hassen Khemiri författare bild
Profilbild saknas för Jonas Hassen Khemiri.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Jonas Hassen Khemiri BokdataJonas Hassen Khemiri Biografi
Toppsäljare - Jonas Hassen Khemiri - Visa alla

Pappaklausulen : roman av Jonas Hassen Khemiri

Pappaklausulen : roman

Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri

Allt jag inte minns

Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri

Jag ringer mina bröder

Montecore av Jonas Hassen Khemiri

Montecore

Ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri

Ett öga rött

Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri

Allt jag inte minnsJonas Hassen Khemiri biografi & produktioner

Han började skriva redan som åttaåring, då i kortfattad dagboksform. Sedan dess har Jonas Hassen Khemiri skrivit flera romaner, noveller och teaterpjäser. Han är inte rädd för att ifrågasätta det som sker i samhället och fick stor uppmärksamhet för texten ”Bästa Beatrice Ask” i vilken Hassen Khemiri tog upp den svenska polisen och deras användande av etnisk profilering. Hassen Khemiri är också flerfaldigt prisbelönad och är den ende svensk som har fått en novell publicerad i magasinet The New Yorker.

Jonas Hassen Khemiri föddes i Stockholm den 27 december 1978. Efter studenten på Södra Latin i Stockholm gav han sig iväg på en resa i Mellanöstern och lyckades sälja sin första artikel som handlade om en vägspärr i Palestina. Hassen Khemiris debutroman ”Ett öga rött” är skriven på en konstruerad svenska med syfte att problematisera makt och språk. Romanen blev och den som sålde mest i Sverige 2004 och har även översatts till ett flertal språk. Uppföljaren ”Montecore en unik tiger” gavs ut 2006 och romanen tilldelades Sveriges Radios Romanpris samma år.

I mars 2013 skrev Jonas Hassen Khemiri ett öppet brev till dåvarande justitieministern Beatrice Ask. Brevet med titeln ”Bästa Beatrice Ask” tog upp den svenska polisens användande av etnisk profilering. Texten blev en av de mest delade på Facebook och sågs som en nystart för antirasism. Artikeln viriala spridning gjorde också att New York Times publicerade en översättning av den. Jonas Hassen Khemiris böcker har inte bara väckt stor uppmärksamhet i Sverige, där några av dem har dramatiserats för teater och tv, utan även utomlands. Författaren Joyce Carol Oats har listat ”Allt jag inte minns” som en av sina favoriter.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Jonas Hassen Khemiri

Jonas Hassen Khemiri är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna parlörer och ordböcker), språk (inkl. lexikon, svenska berättare samt utländska berättare. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Jonas Hassen Khemiri använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok, Onlineprodukt.

Böcker och andra digitala format från Jonas Hassen Khemiri hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 48 böcker från Jonas Hassen Khemiri i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Jonas Hassen Khemiri - Visa alla

Montecore av Jonas Hassen Khemiri

Montecore

Jonas Hassen Khemiri
Bonnier Pocket
BokPocketVisa alla böcker av
Jonas Hassen Khemiri

Ljudböcker av Jonas Hassen Khemiri

Visa alla ljudböcker av Jonas Hassen KhemiriE-böcker av Jonas Hassen Khemiri

Visa alla e-böcker av Jonas Hassen Khemiri

Hitta fler författare som heter Jonas eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat