Kari Hotakainen

Författaren Kari Hotakainen
Fakta, böcker och kuriosa.

Kari Hotakainen författare bild
Profilbild saknas för Kari Hotakainen.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Kari Hotakainen BokdataKari Hotakainen Biografi
Toppsäljare - Kari Hotakainen - Visa alla

Den okände Kimi Räikkönen av Kari Hotakainen

Den okände Kimi Räikkönen

Den okände Kimi Räikkönen av Kari Hotakainen

Den okände Kimi Räikkönen

Människans lott av Kari Hotakainen

Människans lott

Isakskatedralen av Kari Hotakainen

Isakskatedralen

Löpgravsvägen av Kari Hotakainen

Löpgravsvägen

En klassiker : självbiografisk roman om ett bilande och öppet folk av Kari Hotakainen

En klassiker : självbiografisk roman om ett bilande och öppet folkKari Hotakainen biografi & produktioner

Kari Hotakainen, född år 1957 i Finland, är en av Finlands främsta författare i sin tid. Vid sin debut år 1982 började Kari som lyriker och släppte ett flertal diktsamlingar. Sedan 1991 har han dock främst ägnat sitt skrivandeig åt romaner. Med sin roman Löpgravsvägen gjorde han debut i flera andra länder, däribland Sverige.Tidigare har Kari arbetat som journalist samt i PR-branschen.

Kari Hotakainen började som lyriker och har också i många år varit prosaförfattare. Hans första roman hette Buster Keaton och handlar om en filmstjärna. Karis stora genombrott blev boken Löpgravsvägen, vilken nådde stor framgång och har vunnit många priser samt filmatiserats. Boken har sålt i över 100 000 exemplar och handlar om Matti Virtanen, en medelfinsk man, som också kom att bli ett av Finlands viktigaste namn. Matti tar vardagligen hand om barnen och hemmet när han plötsligt blir lämnad av frun mitt i en personlig kris. I mentalt kaos försöker han återfå frun genom att ordna det perfekta hemmet.

Idag är Kari Hotakainen en av Finlands största författare i sin generation och har fått flera av sina böcker översatta till många olika språk. Språken hans böcker har översatts till är bland annat tyska, tjeckiska, slovakiska, estniska och svenska. Han har belönats med priser som Nordiska rådets litteraturpris (2004) och Topeliuspriset (2000), för Löpgravsvägen respektive ungdomsboken Näytän hyvältä ilman paitaa. Kari har hyllats för sitt humoristiska sätt att skriva men med en genomgående allvarlig underton. Idag är han bosatt i en villa i Helsingfors, tillsammans med sin fru Tarja Laaksonen och sina två döttrar.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Kari Hotakainen

Kari Hotakainen är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna memoarer och biografier, motion och friluftsliv, sport samt utländska berättare. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Kari Hotakainen använder är: Bok, Ljudbok.

Böcker och andra digitala format från Kari Hotakainen hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 11 böcker från Kari Hotakainen i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Kari Hotakainen - Visa allaVisa alla böcker av
Kari Hotakainen

Ljudböcker av Kari Hotakainen

Visa alla ljudböcker av Kari HotakainenE-böcker av Kari Hotakainen

Visa alla e-böcker av Kari Hotakainen

Hitta fler författare som heter Kari eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat