Karin Alfredsson

Författaren Karin Alfredsson
Fakta, böcker och kuriosa.

Karin Alfredsson författare bild
Profilbild saknas för Karin Alfredsson.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Karin Alfredsson BokdataKarin Alfredsson Biografi
Toppsäljare - Karin Alfredsson - Visa alla

Den sjätte gudinnan av Karin Alfredsson

Den sjätte gudinnan

80 grader från Varmvattnet av Karin Alfredsson

80 grader från Varmvattnet

Vajlett och Rut av Karin Alfredsson

Vajlett och Rut

Roger och Rebecka av Karin Alfredsson

Roger och Rebecka

Sista färjan från Ystad av Karin Alfredsson

Sista färjan från Ystad

Sista färjan från Ystad av Karin Alfredsson

Sista färjan från YstadKarin Alfredsson biografi & produktioner

Karin Alfredsson är född 1953 i Lycksele, södra Lappland och utbildad journalist. Alfredsson startade sin karriär som reporter på Aftonbladet och blev sedan chefredaktör för tidningen Journalisten. Hon gick därifrån vidare till TV-jobb där hon bland annat har synts som programledare för Kalla fakta på TV4. Alfredsson har även undervisat på Poppius journalistskola och varit gästprofessor i journalistik vid Umeås universitet.

Ett genomgående tema i Alfredssons böcker är frågor som rör kvinnors livssituation. Sedan 2006 har hon gett ut en serie spänningsromaner med titlarna ”80 grader från Varmvattnet”, ”Kvinnorna på 10:e våningen 2008”, ”Klockan 21:37”, ”Den sjätte gudinnan” och ”Pojken i hiss 54”. I dessa böcker får läsarna genom bokens huvudperson, läkaren Ellen Elg, starka skildringar av kvinnors liv i länder som Polen, Indien och Pakistan. Alfredsson har själv erfarenhet av att ha bott i dessa länder där hon har arbetat med att skriva frilansreportage och även som chef för Kooperation utan gränsers verksamhet i södra Afrika.

Alfredssons skrivande fokuserar på att lyfta fram hur kvinnor lever i olika delar av världen och vilka problem kvinnor fortfarande brottas med. I sin senaste bok ”Skrik tyst så inte grannarna hör” får vi följa livet i Zambias diplomatkretsar, där en kamp om att kontrollera kvinnor utspelas. Huvudkaraktären Eleanor är frisör och singel när hon träffar den charmige äldre Roger som övertalar henne att följa med till Zambia för att klippa håret på diplomathustrur. Vad som förefaller att bli ett liv i lyx utvecklas istället till en vardag med destruktiva relationer men också till ett starkt band av systerskap.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Karin Alfredsson

Karin Alfredsson är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare, mat och dryck, svenska berättare samt thrillers och spänning. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Karin Alfredsson använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok.

Böcker och andra digitala format från Karin Alfredsson hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 40 böcker från Karin Alfredsson i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Karin Alfredsson - Visa allaVisa alla böcker av
Karin Alfredsson

Ljudböcker av Karin Alfredsson

Visa alla ljudböcker av Karin AlfredssonE-böcker av Karin Alfredsson

Visa alla e-böcker av Karin Alfredsson

Hitta fler författare som heter Karin eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat