Karin Fossum

Författaren Karin Fossum
Fakta, böcker och kuriosa.

Karin Fossum författare bild
Profilbild saknas för Karin Fossum.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Karin Fossum BokdataKarin Fossum Biografi
Toppsäljare - Karin Fossum - Visa alla

Älskade Poona av Karin Fossum

Älskade Poona

De galnas hus av Karin Fossum

De galnas hus

När djävulen håller ljuset av Karin Fossum

När djävulen håller ljuset

Den som fruktar vargen av Karin Fossum

Den som fruktar vargen

Se dig inte om! av Karin Fossum

Se dig inte om!

Evas öga av Karin Fossum

Evas ögaKarin Fossum biografi & produktioner

Karin Fossum föddes i Sandefjord i Norge 1954 och debuterade som författare redan på 70-talet med sin diktsamling ”Kanskje i morgen”. Innan Karin startade sin karriär som författare så hann hon ha en karriär både som bland annat taxichaufför och skoförsäljare. Bland hennes samlingar kan man finna dikter, noveller, romaner och deckare, men främst är hon uppmärksammad för sina kriminalromaner.

De flesta av Karin Fossums böcker har fått fantastiska recensioner, men hennes karriär tog allra främst fart på 90-talet. Då lanserades den första kriminalromanen ”Evas öga” som handlar om kommissarie Konrad Sejer. Därefter var det stora publika genombrottet ett faktum för författaren. Efterföljarna i samma genre; ”Se dig inte om!”, ”Mordet på Harriet Krohn”, ”Döden skall du tåla” och ”Den onda viljan” bland annat, har blivit översatta i över 30 olika språk. Hennes fängslande deckare har belönat henne med många stora priser, bland annat det norska Bokhandlerpriset, Glasnyckeln och Rivertonpriset.

Utöver sina många kriminalromaner, diktsamlingar och noveller så har Karin också författat fem romaner, bland annat ”De galnas hus” och ”Jag kan se i mörkret”. Karin har en förmåga att fånga läsaren redan på de första sidorna i sina böcker. Ofta är hennes böcker vinklade på ett sätt där läsaren får en chans att känna sympati för gärningsmännen som man möter i hennes kriminalromaner. Med tiden har Karin Fossum blivit Norges främsta deckarförfattare. Hennes böcker har utgivits i 12 olika länder i miljonupplagor, vilket gör henne till en erkänd författare även utanför hemlandets gränser.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Karin Fossum

Karin Fossum är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare, thrillers och spänning samt utländska berättare. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Karin Fossum använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok.

Böcker och andra digitala format från Karin Fossum hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 99 böcker från Karin Fossum i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Karin Fossum - Visa alla

Viskaren av Karin Fossum

Viskaren

Karin Fossum
Månpocket
BokPocket

Brott av Karin Fossum

Brott

Karin Fossum
Månpocket
BokPocketVisa alla böcker av
Karin Fossum

Ljudböcker av Karin Fossum

Visa alla ljudböcker av Karin FossumE-böcker av Karin Fossum

Visa alla e-böcker av Karin Fossum

Hitta fler författare som heter Karin eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat