Kent Eklind

Författaren Kent Eklind
Fakta, böcker och kuriosa.

Kent Eklind författare bild
Profilbild saknas för Kent Eklind.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Kent Eklind BokdataKent Eklind Biografi
Toppsäljare - Kent Eklind - Visa alla

Iran - från dåtid till nutid av Kent Eklind
Iran : myter, sanningar, sanktioner av Kent Eklind


Kent Eklind biografi & produktioner

Iran står ofta i nyhetsfokus men landets långa historia berättas inte lika ofta. Det har saknats en bra sammanfattande historik på svenska. Boken Iran – från dåtid till nutid av Kent Eklind, Ferdosi Publications, 2010, försöker fylla denna lucka. Där möter vi en iransk högplatå har under årtusenden varit en plats för möten mellan öst och väst, från forntiden till antiken och in i vår tid. Boken har ett förord av fil dr Ashk Dahlén och varje kapitel avslutas med en notförteckning.

Boken Iran – myter, sanningar, sanktioner, utgiven 2016, Ferdosi Publications, föjer ett händelseförlopp som inleds med återblickar där den forntida iranska gudinnan Anahita i ett senare kapitel följs av ett annat händelseförlopp – kvinnorörelsen. Mellan sådana språng i tiden tas några iranska avtryck i historien upp. Där möter personligheter som Shah Abbas den Store, Nader Shah och den iranske statsman som vid 1800-talets mitt framstår som den förste reformisten, Amir Kabir. En konstitutionell revolution vid 1900-talets inledning följdes sedan av en auktoritär Reza Shah. När sedan oljan kom att stå i förgrunden förde en ny revolution ayatollan Khomeini till makten. Irans relationer till en omvärld förändrades, förvandlade till kärnkraft och sanktioner.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Kent Eklind

Kent Eklind är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna geografi och resor samt kulturhistoria och allmän humaniora. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 2 böcker från Kent Eklind i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Kent Eklind - Visa alla

Iran - från dåtid till nutid av Kent Eklind

Iran - från dåtid till nutid

Kent Eklind
Ferdosi
BokHäftad

Iran : myter, sanningar, sanktioner av Kent Eklind

Iran : myter, sanningar, sanktioner

Kent Eklind
Ferdosi International
BokHäftad

Visa alla böcker av
Kent EklindHitta fler författare som heter Kent eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat