Kristina Asker

Författaren Kristina Asker
Fakta, böcker och kuriosa.

Kristina Asker författare bild
Profilbild saknas för Kristina Asker.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & Pocket Aktuella Ljudböcker Aktuella E-Böcker
Kristina Asker Bokdata Kristina Asker Biografi
Toppsäljare - Kristina Asker - Visa alla

Skrivhjulet - en lärobok om genrer av Kristina Asker

Skrivhjulet - en lärobok om genrer

Grammatikövningar för sfi. D. 1, Test för kopiering av Kristina Asker

Grammatikövningar för sfi. D. 1, Test för kopiering

Grammatik i grupp av Kristina Asker

Grammatik i grupp

Grundhjulet Start av Kristina Asker

Grundhjulet Start

Grundhjulet - grundläggande SVA Elevfacit av Kristina Asker

Grundhjulet - grundläggande SVA Elevfacit

Grundhjulet - grundläggande svenska som andraspråk av Kristina Asker

Grundhjulet - grundläggande svenska som andraspråkKristina Asker biografi & produktioner

Kristina Asker är bosatt i Uppsala och arbetar som studierektor på Språkverkstaden vid Uppsala universitet. Hon är specialist på handledning av studenter som har dyslexi eller andra läs- och skrivsvårigheter. Asker ger föreläsningar om akademiskt skrivande och studieteknik. Hon ger också språkhandledning till olika utbildningar inom universitetet. Hon undervisar i Svenska som andraspråk på olika nivåer och handleder studenter som skriver C-uppsats. Som författare skriver hon läromedel i svenska som andraspråk.

De mest omtalade böckerna av Asker är tre böcker: ”Grundhjulet”, ”Skrivhjulet” och ”Läshjulet” för gymnasieelever och vuxna. ”Grundhjulet” består av skiftande kortare texter från artiklar, sånger, noveller, kåserier med mera. Till varje text finns frågor, ord- och skrivövningar. Det går också att träna hörförståelse genom anvisade övningar. ”Skrivhjulet” lär ut hur mönster i texter fungerar, och det finns olika övningar att träna sig på tekniken. Den senaste boken, ”Läshjulet” är ett komplement till ”Skrivhjulet”. Där är det meningen att deltagarna på kursen ska motiveras för att läsa skönlitteratur och bli bättre på att läsa på svenska.

Den röda tråden i ”Läshjulet” är en resa genom Sverige. Texterna bestående av intervjuer, noveller, utdrag av olika slag, författade av personer som är mer eller midre kända och som kommer från varierande delar i landet. Texterna skiftar en hel del och vävs ihop med kunskapskraven för den aktuella kursen. De följs upp av frågor och övningar om förståelse, uttal, ordförråd med mera. Det ges också möjlighet att samtala om texterna och tolka dem. Böckerna innehåller också tips på användbar studieteknik och även konkreta övningar på hur tipsen ska användas i verkligheten.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Kristina Asker

Kristina Asker är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna parlörer och ordböcker) samt språk (inkl. lexikon. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Kristina Asker använder är: Bok, Ljudbok, Onlineprodukt, Övrigt.

Böcker och andra digitala format från Kristina Asker hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 13 böcker från Kristina Asker i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Kristina Asker - Visa allaVisa alla böcker av
Kristina Asker


Hitta fler författare som heter Kristina eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat