Lars Kepler

Författaren Lars Kepler
Fakta, böcker och kuriosa.

Lars Kepler författare bild
Profilbild saknas för Lars Kepler.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Lars Kepler BokdataLars Kepler Biografi
Toppsäljare - Lars Kepler - Visa alla

Lazarus av Lars Kepler

Lazarus

Kaninjägaren av Lars Kepler

Kaninjägaren

Playground av Lars Kepler

Playground

Sandmannen av Lars Kepler

Sandmannen

Stalker av Lars Kepler

Stalker

Sandmannen av Lars Kepler

SandmannenLars Kepler biografi & produktioner

Lars Kepler är en pseudonym för det gifta författarparet Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril. Tillsammans har de skrivit den berömda serien om Joona Linna som snabbt blev en internationell bestseller. Böckerna är översatta till 40 språk och beräknas ha sålt i 12 miljoner exemplar. Både Alexander och Alexandra var etablerade författare redan innan de påbörjade sitt samarbete under pseudonymen Lars Kepler.

Författarparet skapade pseudonymen för att de ville kunna ta ut svängarna ordentligt och för att boken skulle få en objektiv bedömning utan förutfattade meningar. I deras kriminalromaner får vi följa Joona Linna som arbetar vid polisens nationella operativa avdelning. Han samarbetar med Saga Bauer som är operativ intendent på SÄPO, samt psykiatern och psykoterapeuten Erik Maria Bark som är specialiserad inom katastrofpsykiatri och psykotraumatologi. Namnet Lars är en hyllning till författaren Stieg Larsson eftersom han var författarparets inspirationskälla. Kepler härrör från forskaren Johannes Kepler som är känd för sina beräkningar av planeternas rörelsemönster.

När den första romanen i serien, ”Hypnotisören”, släpptes 2009 förekom det mycket spekulationer kring vem som skulle kunna tänkas ha skrivit boken. Aftonbladet avslöjade dock redan i augusti 2009 att det var det äkta paret Ahndoril som stod bakom pseudonymen. Efter succén med ”Hypnotisören” släpptes ”Paganini-kontraktet” 2010, ”Eldvittnet” 2011 , ”Sandmannen” 2012, ”Stalker” 2014 och ”Kaninjägaren” 2016. Den sjunde boken om Joona Linna heter ”Lazarus” och utkommer i oktober 2018. Paret har även skrivit en fristående bok utanför serien med titeln ”Playground” som utkom 2015 där handlingen rör sig i ett gränsland mellan fiktion och verklighet.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Lars Kepler

Lars Kepler är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare samt thrillers och spänning. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Lars Kepler använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok, Marknadsföringsmaterial.

Böcker och andra digitala format från Lars Kepler hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 89 böcker från Lars Kepler i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Lars Kepler - Visa alla

Lazarus av Lars Kepler

Lazarus

Lars Kepler
Månpocket
BokPocket

Stalker av Lars Kepler

Stalker

Lars Kepler
Månpocket
BokPocket

Lazarus av Lars Kepler

Lazarus

Lars Kepler
Albert Bonniers Förlag
BokStorpocket

Spegelmannen av Lars Kepler

Spegelmannen

Lars Kepler
Albert Bonniers Förlag
BokInbundenVisa alla böcker av
Lars Kepler

Ljudböcker av Lars Kepler

Visa alla ljudböcker av Lars KeplerE-böcker av Lars Kepler

Visa alla e-böcker av Lars Kepler

Hitta fler författare som heter Lars eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat