Lars Sandman

Författaren Lars Sandman
Fakta, böcker och kuriosa.

Lars Sandman författare bild
Profilbild saknas för Lars Sandman.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Lars Sandman BokdataLars Sandman Biografi
Toppsäljare - Lars Sandman - Visa alla

Att vakna till liv igen : en berättelse om kamp och kraftkällor av Lars Sandman

Att vakna till liv igen : en berättelse om kamp och kraftkällor

Etikboken : etik för vårdande yrken (bok + digital produkt) av Lars Sandman

Etikboken : etik för vårdande yrken (bok + digital produkt)

Etikboken : etik för vårdande yrken av Lars Sandman

Etikboken : etik för vårdande yrkenLars Sandman biografi & produktioner

Lars Sandman är en svensk författare som är född 1971 och bor i Göteborg tillsammans med sin fru och två barn. Han är professor i etik och har skrivit en avhandling om döden och baserar sina etikfrågor kring samma tema. Sandman arbetar som lektor på Högskolan i Borås och är en flitigt anlitad föreläsare på grund av sin avhandling samt sina filosofiska frågor kring döden.

Lars Sandman har skrivit böcker om palliativ vård och etik för vårdande yrken. Bland annat titlarna ”God palliativ vård – etiska och filosofiska aspekter” samt ”Etikboken – etik för vårdande yrken”. Dessa två böcker är främst riktade till personer som arbetar inom vården samt utbildningar för vårdande yrken. ”God palliativ vård – etiska och filosofiska aspekter” handlar om att man ska fördjupa och utveckla diskussionen om den palliativa vården i dagens samhälle samt ifrågasätta och fundera över vad som är etiskt korrekt. ”Etikboken – etik för vårdande yrken” är en bok som riktar sig främst till sjuksköterskestudenter och de som är verksamma i vården.

Utöver sitt arbete vid Högskolan i Borås är Lars Sandman även etisk rådgivare i Västra Götalandsregionen. Han hjälper Socialstyrelsen att dra upp nationella riktlinjer för hantering av patienter med vissa diagnoser samt är vetenskaplig sekreterare den Regionala etikprövningsnämnden. Sandman och en kollega har även ett projekt som heter Hemtjänst 3.0 där de skapar strukturer för de nya och ökade kraven inom vården av äldre. Lars Sandmans avhandling ” A Good Death on the Value of Death and Dying” blev publicerad 2001 och är grunden till hans arbete och föreläsningar i dag tillsammans med hans andra böcker.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Lars Sandman

Lars Sandman är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna medicin samt memoarer och biografier. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

Böcker och andra digitala format från Lars Sandman hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 3 böcker från Lars Sandman i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Lars Sandman - Visa allaVisa alla böcker av
Lars Sandman


Hitta fler författare som heter Lars eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat