Linda Garbén

Författaren Linda Garbén
Fakta, böcker och kuriosa.

Linda Garbén författare bild
Bild/porträtt: Linda Garbén
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Linda Garbén BokdataLinda Garbén Biografi
Toppsäljare - Linda Garbén - Visa alla

Frihetslängtan av Linda Garbén

Frihetslängtan

Blodet av ett lamm utan fel och lyte av Linda Garbén

Blodet av ett lamm utan fel och lyteLinda Garbén biografi & produktioner

Linda är född och uppvuxen på Västkusten närmare bestämt Lyckorna, Ljungskile.Hon var 15 år och gick i årskurs 9 när olyckan satte stopp för hennes livsplaner.

”Det var i skolgymnastiken på Luciadagen som jag skadade mig så svårt att det ledde till en mycket komplicerad whiplashskada. Efter år av kämpande för rätt vård började jag se ljusglimtar och framtiden an men sedan kom ånyo en nedbrytande spiral av felbehandlingar och nya sjukdomar, som jag har svårt att få behandlade, då symtom från dessa tyvärr för det mesta felaktigt relateras till funktionsnedsättningen.

Så ännu idag, 25 år senare sitter jag fortfarande i rullstol och är helt beroende av personlig assistans. Jag är mycket intresserad av sång och musik, pianospel, som jag ägnade mig åt innan olyckan. Är också intresserad av språk och där kommer lyriken även in.

Skrivandet har blivit en livlina att hålla mig över ytan. Jag började skriva för att få ut tankar som annars mest går i cirklar. Jag skrev lite redan som 5-åring men efter whiplashskadan med symtom som dimsyn till följd fick jag lägga skrivandet åt sidan.”

Linda Garbén har tidigare gett ut diktsamlingen Frihetslängtan med tillhörande CD som finns till försäljning på Recito förlag och har också haft diktutställningar bl.a. på Göteborgs stadsbibliotek , Uddevalla bibliotek , Kulturhuset Fregatten, Stenungsund, Hällevadsholms bibliotek och varit med i ett flertal antologier bl.a. 181 dikter till Tranströmer, utgiven på Tolvnitton förlag år 2011. Samt e-boken Hetta.

Blodet av ett lamm utan fel och lyte, finns även som E-Bok på Recito Förlag och som Talbok på Legimus.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Linda Garbén

Linda Garbén är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna lyrik samt svenska berättare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 2 böcker från Linda Garbén i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Linda Garbén - Visa allaVisa alla böcker av
Linda Garbén


Hitta fler författare som heter Linda eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat