Liza Marklund

Författaren Liza Marklund
Fakta, böcker och kuriosa.

Liza Marklund författare bild
Bild/porträtt: Liza Marklund
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Liza Marklund BokdataLiza Marklund Biografi
Toppsäljare - Liza Marklund - Visa alla

Studio sex av Liza Marklund

Studio sex

Studio sex av Liza Marklund

Studio sex

Sprängaren av Liza Marklund

Sprängaren

Gömda : en sann berättelse av Liza Marklund

Gömda : en sann berättelse

Paradiset av Liza Marklund

Paradiset

Gömda : en sann berättelse av Liza Marklund

Gömda : en sann berättelseLiza Marklund biografi & produktioner

Eva Elisabeth ”Liza” Marklund är född den 9:e september 1962 och är en svensk journalist och författare. Hennes romaner, varav de flesta handlar om den fiktiva karaktären Annika Bengtzon som är tidningsjournalist, har publicerats på trettio olika språk. Liza Marklund är delägare i Sveriges tredje största förlag, Piratförlaget och är kolumnist och skriver för Expressen. Hon är också Unicef-ambassadör sedan ett par år tillbaka.

Sedan debuten 1995 har Liza Marklund skrivit åtta romaner och är medförfattare till två dokumentärromaner med Maria Eriksson och en faktabok om kvinnligt ledarskap med Lotta Snickare. Marklunds romaner med brottsreportern Annika Bengtzon har blivit internationella bästsäljare. Hon vann Polonipriset 1998 för bästa svenska deckare av en kvinnlig författare och Debutantpriset 1998 för årets bästa debutroman med boken Sprängaren, publicerad 1998. Marklund blev utnämnd till årets författare 1999 av den svenska fackföreningen SKTF. Hon vann även RixFMs svenska litterära pris 2007 och valdes till den fjärde populäraste kvinnan i Sverige 2004 i en undersökning som utförs av ICA-kuriren.

Hennes böcker har varit bästsäljare i alla de fem nordiska länderna. Under 2002 och 2003 listades två av Liza Marklunds romaner på de internationella bästsäljarlistorna genom online-tidningen Publishing Trends, Prime Time ranking #13 och The Red Wolf ranking #12. I skandinavien och Tyskland har hennes romaner blivit ämne för en het debatt. År 2004 blev Liza Marklund utsedd till ambassadör för FN:s barnfond, UNICEF. Anledningen var hennes långvariga intresse för frågor som rör mänskliga rättigheter. Hon reser regelbundet på uppdrag av UNICEF och har bland engagerat sig i frågor om barnDu kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Liza Marklund

Liza Marklund är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare, humor och kåserier, memoarer och biografier samt politik och debatt. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Liza Marklund använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok, Marknadsföringsmaterial, Övrigt.

Böcker och andra digitala format från Liza Marklund hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 125 böcker från Liza Marklund i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Liza Marklund - Visa alla

Studio sex av Liza Marklund

Studio sex

Liza Marklund
Piratförlaget
BokPocket

Paradiset av Liza Marklund

Paradiset

Liza Marklund
Piratförlaget
BokInbunden

Livstid av Liza Marklund

Livstid

Liza Marklund
Pocketförlaget
BokPocket

Pärlfarmen av Liza Marklund

Pärlfarmen

Liza Marklund
Piratförlaget
BokStorpocket

Järnblod av Liza Marklund

Järnblod

Liza Marklund
Piratförlaget
BokPocketVisa alla böcker av
Liza Marklund

Ljudböcker av Liza Marklund

Visa alla ljudböcker av Liza MarklundE-böcker av Liza Marklund

Visa alla e-böcker av Liza Marklund

Hitta fler författare som heter Liza eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat