Lucinda Riley

Författaren Lucinda Riley
Fakta, böcker och kuriosa.

Lucinda Riley författare bild
Profilbild saknas för Lucinda Riley.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Lucinda Riley BokdataLucinda Riley Biografi
Toppsäljare - Lucinda Riley - Visa alla

Viharnővér av Lucinda Riley

Viharnővér

A hét nővér av Lucinda Riley

A hét nővér

A szerelmes levél av Lucinda Riley

A szerelmes levél

Fény az ablak mögött av Lucinda Riley

Fény az ablak mögött

Holdnővér av Lucinda Riley

Holdnővér

Gyöngynővér av Lucinda Riley

GyöngynővérLucinda Riley biografi & produktioner

Lucinda Riley, född Lucinda Edmonds år 1966, växte upp på Norra Irland. Hon är en Irländsk författare inom genren populärhistorisk fiktion och förre detta skådespelare. Under sina första år bodde hon i byn Drumbeg nära Belfast innan hon flyttade till England redan vid en ålder av 14 år. I London började hon utbilda sig på en skola specialinriktad på drama och balett.

När Lucinda Riley var 16 år fick hon sin första stora roll, vilken följdes av fler roller och under de nästkommande sju åren försörjde hon sig som skådespelare. Vid en ålder av 23 år avbröts hennes karriär av en allvarlig sjukdom och hon tvingades sluta med skådespeleriet. Det blev en nystart för Riley som istället för skådespeleriet vände sig till skrivandet. Den första novellen kom ut 1992 och idag har hennes romaner översatts till över 30 språk, såld över 15 miljoner exemplar och legat på otaliga bästsäljarlistor runt om i världen.

Mest känd är Riley för romansviten om sju adoptivsystrar där hon hämtat inspiration från stjärnkonstellationen Plejaderna, armillarsfärer, och den grekiska mytologin. De första fyra böckerna i serien; ”De sju systrarna”, ”Stormsystern”, ”Skuggsystern” och ”Pärlsystern” har blivit omåttligt populära runt om i världen. De har alla toppat bästsäljarlistor i många Europeiska länder. Ett produktionsbolag i Hollywood har redan köpt upp rättigheterna till en tv-serie med flera säsonger för att dramatisera Rileys böcker. Idag bor Lucinda med sin man och sina fyra barn vid North Norfolk-kusten i England samt i West Cork på Irland.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Lucinda Riley

Lucinda Riley är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna svenska berättare samt utländska berättare. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Lucinda Riley använder är: Bok, E-Bok.

Böcker och andra digitala format från Lucinda Riley hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 71 böcker från Lucinda Riley i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Lucinda Riley - Visa alla

Holdnővér av Lucinda Riley

Holdnővér

Lucinda Riley
General Press Kft.
BokHäftadVisa alla böcker av
Lucinda Riley

Ljudböcker av Lucinda Riley

Visa alla ljudböcker av Lucinda RileyE-böcker av Lucinda Riley

Visa alla e-böcker av Lucinda Riley

Hitta fler författare som heter Lucinda eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat