Marianne E. Gunve

Författaren Marianne E. Gunve
Fakta, böcker och kuriosa.

Marianne E. Gunve författare bild
Bild/porträtt: Marianne E. Gunve
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & Pocket Aktuella Ljudböcker Aktuella E-Böcker
Marianne E. Gunve Bokdata Marianne E. Gunve Biografi
Toppsäljare - Marianne E. Gunve - Visa alla

Fina flickor av Marianne E. Gunve


Marianne E. Gunve biografi & produktioner

Marianne E. Gunve är född och uppvuxen i Sandviken, nu hemmahörande i Skövde sedan 90-talet. Efter en karriär som speciallärare och pedagogisk konsult påbörjade hon författandet. Två av hennes noveller publicerades i tidskriften Bonne Nouvelle (Temanumren Skräck och Erotik) och hon blev uttagen i en novelltävling för P3 under pseudonym. Hon debuterar med romanen FINA FLICKOR, som utgör första delen av en trilogi.

Marianne E. Gunve presenterar, i sin debut med den tvetydiga titeln Fina Flickor, ett ambivalent kvinnoporträtt med närhet och nerv. Vi möter en debutant med ett blommigt språk på mörk botten. Ämnet är klassiskt, vi får följa en ung kvinna från första förälskelse och vidare in i en våldsam relationshistoria som i grunden likaväl skulle kunna utspela sig idag. Vad är då skillnaden? På Clarys tid var frigörelse och kampen för en egen identitet inte lika självklar som den borde vara för dagens unga kvinnor. Vår resa med Clary påbörjas nämligen då det var viktigt att ”hålla på sig” eftersom lidande och lidelse lätt blandades samman och gifte sig till personliga katastrofer. En kvinna valde ofta inte själv, varken partner eller livsväg. Det var centralt att bli utvald. Att bli sedd, att bli bejakad. Längtan som driver huvudpersonen är ibland större än hennes hjärta mäktar med och det krävs självinsikter och mod för att Clary ska bli en hel person med tillgång till sina egna erfarenheter, för att hon ska bli en kvinna som kan stå upp för sig själv.
Petra Revenue Författare och regissörDu kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Marianne E. Gunve

Marianne E. Gunve är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 1 böcker från Marianne E. Gunve i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Marianne E. Gunve - Visa alla

Fina flickor av Marianne E. Gunve

Fina flickor

Marianne E. Gunve
Whip Media
BokHäftad

Visa alla böcker av
Marianne E. GunveHitta fler författare som heter Marianne eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat