Peter Hanneberg

Författaren Peter Hanneberg
Fakta, böcker och kuriosa.

Peter Hanneberg författare bild
Bild/porträtt: Peter Hanneberg
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Peter Hanneberg BokdataPeter Hanneberg Biografi
Toppsäljare - Peter Hanneberg - Visa alla

Öar : världshavens unika utposter av Peter Hanneberg

Öar : världshavens unika utposter

Världsarv : människans mästerverk av Peter Hanneberg

Världsarv : människans mästerverkPeter Hanneberg biografi & produktioner

Peter Hanneberg är journalist och författare specialiserad på miljö, vetenskap och reseskildringar och har skrivit för Dagens Nyheter och andra större media sedan 80-talet. Han är också professionell fotograf och har som författare och fotograf producerat ett tiotal böcker i ämnen som vattenfrågor, internationell naturvård, nationalparker, fjällen, orörda älvar, ekoturism, världsarv, öar, svenska sevärdheter.

Debutboken ”Seychellerna – fristad i oceanen” gavs ut 1984, medan det senaste verket är ”Öar – världshavens unika utposter” (2019). Han ställde upp för Naturvårdsverket under hela 90-talet som chefredaktör för dess internationella magasin Enviro, han initierade bildandet av Svenska Ekoturismföreningen 1996, och är idag aktiv ideellt inom WWF, där han valdes in som ledamot i WWFs Förtroenderåd 2015.

Före det hade tre av hans böcker också fått priset Årets Pandabok och 2001 vann han utmärkelsen som årets miljöjournalist av Civilingenjörsförbundet. Idag är hans reportage till stor del reseskildringar, ofta med tyngdpunkten på ansvarsfullt resande och hållbar turism.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Peter Hanneberg

Peter Hanneberg är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna film och fotografi samt historia och arkeologi. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 2 böcker från Peter Hanneberg i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Peter Hanneberg - Visa allaVisa alla böcker av
Peter Hanneberg


Hitta fler författare som heter Peter eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat