RoseMarie Sjöberg

Författaren RoseMarie Sjöberg
Fakta, böcker och kuriosa.

RoseMarie Sjöberg författare bild
Bild/porträtt: RoseMarie Sjöberg
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
RoseMarie Sjöberg BokdataRoseMarie Sjöberg Biografi
Toppsäljare - RoseMarie Sjöberg - Visa alla

Odon av RoseMarie Sjöberg

Odon

Efter herrarnas behag av RoseMarie Sjöberg

Efter herrarnas behag

Utan sol ingen skugga av RoseMarie Sjöberg

Utan sol ingen skugga

Du såg mig av RoseMarie Sjöberg

Du såg mig

Man går inte ifrån man och barn av RoseMarie Sjöberg

Man går inte ifrån man och barnRoseMarie Sjöberg biografi & produktioner

Född och uppvuxen i Älvkarleby och sedan många år bosatt i Västerås. Jag debuterade som författare 2011 med boken ”Man går inte ifrån man och barn”. Två år senare kom ”Du såg mig” som är en uppföljare. 2014 kom diktsamlingen ”Utan sol ingen skugga” och 2016 ”Efter herrarnas behag”.

Jag tror att mitt författarskap började när min pappa som varit trapper i Canada satt på sängkanten varje kväll och berättade mustigt om sina äventyr. Inget fick störa den stunden och jag målade inre bilder av hans berättelser. Min barndom präglades av hans ordval, rytm och spänning vilket gjorde att jag aldrig hade problem med att gå till sängs. Min högtidsstund började.

Iakttagandet, att ställa mig vid sidan och se på vad som händer och sker människor emellan och tillvarons fenomen, formulerades vid älvens brink där jag ofta fann ro, men också i gropen intill gravkullarna där vårt lilla hus låg. Gropen som blev min tillflykt när tillvaron blev alltför svår att förstå.

Drivkraften att skriva på heltid har gått vid min sida och pockat på i många år och när yrkeslivet började fasa ut gick jag lite tidigare för att utveckla mitt uttryck. Jag började läsa litteraturvetenskap- kreativt skrivande och gick en skrivarkurs. Efter detta var jag mogen att ge ut min första roman som är självbiografisk likväl som den andra boken.

Poesin har varit mitt stora intresse och som jag ger uttryck för i ”Utan sol ingen skugga”. Och i senaste romanen ”Efter herrarnas behag” lyfter jag fram det osynliga folket utan röst i 1850-talets Sverige. I mina tre romaner har kvinnorna en framträdande plats.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - RoseMarie Sjöberg

RoseMarie Sjöberg är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna lyrik samt svenska berättare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 5 böcker från RoseMarie Sjöberg i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av RoseMarie Sjöberg - Visa alla

Odon av RoseMarie Sjöberg

Odon

RoseMarie Sjöberg
Faun Förlag
BokHäftad

Du såg mig av RoseMarie Sjöberg

Du såg mig

RoseMarie Sjöberg
Faun Förlag
BokHäftadVisa alla böcker av
RoseMarie Sjöberg


Hitta fler författare som heter Rosemarie eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat