Ruth Reichl

Författaren Ruth Reichl
Fakta, böcker och kuriosa.

Ruth Reichl författare bild
Profilbild saknas för Ruth Reichl.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Ruth Reichl BokdataRuth Reichl Biografi
Toppsäljare - Ruth Reichl - Visa alla

Hjärtats skafferi av Ruth Reichl

Hjärtats skafferi

Delicious! : en utsökt roman av Ruth Reichl

Delicious! : en utsökt roman

Delicious! av Ruth Reichl

Delicious!Ruth Reichl biografi & produktioner

Ruth Reichl är en amerikansk kock och författare av både kokböcker och skönlitteratur, född och bosatt i New York. Hon har en masterexamen i konsthistoria, och förutom att producera och medverka i matlagningsprogram är hon redaktör för flera matmagasin. Hon har även skrivit kritikerrosade självbiografiska böcker som handlar om mat och fiktiva personer i New York som bottnar i hennes egen livsberättelse.

Utöver detta har hon skriva rena kokböcker. Hennes första kokbok kom 1972, strax efter att hon hade öppnat en restaurang i Kalifornien där hon spelade en viktig roll i den tidens kulinariska revolution. Efter detta tog hennes karriär som mat- och restaurangrecensent riktig fart och 1993 flyttade hon tillbaka till New York för att arbeta för ”New York Times” och 1999 bli chefredaktör för matbibeln ”Gourmet”. Mellan 2011 och 2013 medverkade hon i det kända amerikanska matlagningsprogrammet ”Top Chef”. De senaste åren har hon dock trappat ner på sina offentliga åtaganden och lagar numer helst mat åt familjen.

Hennes mest kända romaner är ”Hjärtats skafferi”, en feelgoodroman om en matintresserad kvinna som får jobb som matrecensent på en känd mattidning i New York, och uppföljaren ”Delicious! : en utsökt roman” där berättelsen om Billie Breslin fortsätter. I ”History in a Glass” samlar Ruth Reichl artiklar från de 65 år tidningen ”Gourmet” har funnits och ger ut ett urval i en samling där hon har skrivit förordet. Förutom dessa har hon även författat flera receptböcker, som exempelvis ”My Kitchen Year: 136 Recipes That Saved My Life” som gavs ut mitt under en ekonomisk och organisatorisk kris på ”Gourmet”.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Ruth Reichl

Ruth Reichl är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Engelska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Ruth Reichl använder är: Bok, E-Bok.

Böcker och andra digitala format från Ruth Reichl hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 6 böcker från Ruth Reichl i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Ruth Reichl - Visa alla

Delicious! av Ruth Reichl

Delicious!

Ruth Reichl
Random House USA
BokHäftadVisa alla böcker av
Ruth Reichl

Ljudböcker av Ruth Reichl

Visa alla ljudböcker av Ruth ReichlE-böcker av Ruth Reichl

Visa alla e-böcker av Ruth Reichl

Hitta fler författare som heter Ruth eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat